Rasmus Karjalaisen varsinainen läpimurtokausi tapahtui oikeastaan jo viime kaudella, kun hän teki PS Kemille kahdeksan maalia, ja sai kauden päätteeksi valinnan Vuoden tulokkaaksi. Tällä kaudella vauhti on kuitenkin vain kiihtynyt.

22-vuotias Karjalainen viimeisteli maanantaina RoPS:n verkkoon jo kauden 16. maalinsa, joten maalisaldo on kaksinkertaistunut viime vuodesta. Huuhkajiinkin kesällä noussut Karjalainen on Veikkausliigan maalitilastossa toisena, 18 maalia tehneen HJK:n Klaussin jälkeen.

Karjalaisen tuorein maali vei hänet samalla KuPS:n historiatilastoissa piikkipaikalle, sillä 16 maaliin on ennen Karjalaista pystynyt vain kaksi pelaajaa yhden sarjakauden aikana. Yhtä paljon maaleja tekivät myös Olavi Rissanen kaudella 1971 sekä Markku Hyvärinen kaudella 1966.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
Kuopion Palloseuran historiassa ainoastaan Olavi Rissanen (1971) ja Markku Hyvärinen (1966) ovat onnistuneet iskemään 16. maalia yhden sarjakauden aikana.

Eilen samaan maalimäärään nousi myös @RasseKarjalaine komealla vasemman jalan laukauksellaan. #KuPS #veikkausliiga

Karjalaisella on vielä viisi ottelua aikaa ottaa KuPS:n yhden kauden maaliennätys yksin omiin nimiinsä. Maanantainen maali oli myös todellinen golazo takaylänurkkaan, kuten KuPS:n julkaisemalta videolta näkyy. Jos video ei kuitenkaan juttua lukiessa näy, sen voi katsoa myös tästä linkistä.