Hyökkääjä Jasse Tuominen on tekemässä läpimurtoa Huuhkajiin toden teolla. 22-vuotias lahtelainen pelasi täydet 90 minuuttia sekä Unkaria että Viroa vastaan.

Valko-Venäjän liigassa BATE Borisovin riveissä pelaava Tuominen oli silmin nähden iloinen Viro-ottelun jälkeen joukkueen tuloksesta ja ansaituista peliminuuteista.

– Ihan loistava fillis. Loistavaa, että Rive (päävalmentaja Markku Kanerva) antoi vastuuta ja saimme molemmista peleistä myös hyvän tuloksen. Hyvä alku Nations Leaguelle, Tuominen hehkutti SuomiFutis-sivustolle.

Suomen 1-0-voitto Virosta ei tullut välttämättä kovin kauniin esityksen jälkeen. Se ei nuorukaista häirinnyt.

– Päällimmäisenä se tulos on mielessä. Huomasi vähän, että jätkillä painoi lauantain matsi. Olisimme voineet tehdä pelin itsellemme helpommaksi tekemällä muutaman maalin lisää. Pienestä se oli kiinni.

– Toisella puoliajalla kestimme hyvin sen hetken, kun olimme vähän paineessa. Puolustus pelasi hyvän pelin ja puolustimme muutoinkin hyvin tiiviisti koko joukkueena.

Pirteästi pelannut Tuominen oli tyytyväinen omaan suoritukseensa.

– Ihan ok. Pääsin hyvin peliin messiin ja jaksoin painaa hommia. Totta kai harmittaa, kun maali oli niin lähellä, Tuominen kertaa ensimmäisellä puoliajalla tulleen ylärimalaukauksensa tuomia tuntemuksia.

Yhteys löytyi Pukin kanssa

Yhteispeli kärkipari Teemu Pukin kanssa toimii jo varsin hyvin.

– Tänään oli jo helpompaa kuin Unkari-pelissä, jossa pelasin ensimmäistä kertaa Temen kanssa yhdessä. Opin siitä vähän hänen liikkumistaan. Helppo pelata kyllä, kun on tuon tason pelimiehiä vieressä.

Kaksikon työnjako oli selvä.

– Puolustaessa tehtiin yhdessä töitä. Toinen prässäsi aina laidan puolelta ja toinen otti keskustan kiinni. Hyökätessä seurattiin tietysti toisen liikkeitä. Aina katsottiin, missä toinen menee ja sitten toinen täytti toisen liikkeen tuoman tilan, Tuominen kertoo.

Maajoukkueen ohella Tuominen on tehnyt läpimurtoa myös seurajoukkueensa kokoonpanoon. Minuutit Nations Leaguessa tuskin ainakaan huononsivat hänen osakkeitaan BATE-valmennuksen silmissä.

– Ainakin pysyy pelitatsi. Toivotaan, että se auttaisi saamaan lisää peliaikaa, mutta vaikea sanoa.

FC Lahden otteet yhä seurannassa

Bate osti Tuomisen FC Lahdesta maaliskuussa 2017. Lahtelaishyökkääjä seuraa tarkasti vanhan seuransa edesottamuksia Veikkausliigassa.

– Mulla on siellä vielä muutama frendi, joten yritän seurailla miten he pärjäävät. Nyt on ollut vähän heikompi jakso, mutta toivottavasti se kääntyy vielä.

Torstaina Lahti matkaa Kuopion Palloseuran vieraaksi. Tuominen esittää otteluun yhden toiveen.

Santeri Hostikalta odotan paria maalia. Hän on minun veljiäni.

Hostikka on yksi niistä nimistä, joka todennäköisesti vielä joskus siirtyy Lahden joukkueesta eteenpäin ulkomaille.

– Toivottavasti hänkin pääsee. Valko-Venäjälle ei kannata tulla ainakaan kilpailijoiden riveihin, Tuominen naureskelee.