Hyvältä kuulostaa – Teemu Pukilla vapautunut fiilis Viro-ottelun alla: ”Minun ei tarvitse stressata siitä”

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HIFK - SJK overilla!

Hyökkääjä Teemu Pukki oli Huuhkajien sankari Nations Leaguen avausottelussa. Kotkalaishyökkääjä sijoitti pallon maltillisesti Unkarin maalin vasempaan alanurkkaan Suomen taistellessa 1-0-voiton lauantaina Tampereen Ratinassa.

Norwichiin täksi kaudeksi siirtyneen Pukin viimeistelyt ovat viime aikoina alkaneet muistuttamaan pallon syöttämistä maaliin. Yhä useampi 28-vuotiaan kärkimiehen maaleista on tolpan juureen ammuttu alakulmalaukaus.

– Kyllä sinne tulee useammin pallo laitettua kuin ylös. Se on varmaan sellainen, mitä aina hakee, Pukki avaa SuomiFutis-sivustolle.

Pukki on pyrkinyt kyseisiin viimeistelyihin jo vuosia. Hän ei muista tarkalleen, milloin oivalsi pallon uppoavan alakulmiin hyvällä prosentilla.

– Vaikea sanoa koska. Kyllä niitä tuli HJK:ssakin laitettua sinne. Varmaan tavallaan aina hakenut sinne. Viime aikoina on mennyt sisäänkin, niin se on hyvä.

Huuhkajien avainpelaajiin lukeutuva Pukki kertoo itseluottamuksen olevan tällä hetkellä kohdillaan.

– On hyvä. Tietty on aina eri juttu pelata seurajoukkueessa kuin maajoukkueessa, mutta nyt olen saanut kummassakin onnistumisia viime peleissä. Pääsen pelaamaan vapautuneella fiiliksellä, eikä minun tarvitse stressata siitä, ettei ole tullut vähään aikaan maalia, hyökkääjä toteaa.

Pukki on hyvässä kunnossa

Parhaassa peli-iässä oleva Pukki on löytänyt fyysisen tasonsa. Enää miestä ei ala piiputtamaan tunnin pelin jälkeen.

– Kyl minä uskon, että olin viimeiset kaksi vuotta Tanskassa jo tässä kunnossa, että jaksan painaa koko pelin ajan 90 minuuttia duunia. Nyt olen sellaisessa kondiksessa, että minulla on valmiudet pelata pelejä näinkin lyhyellä aikavälillä.

Pukki on yllättynyt, kuinka hyvin hänen vääntövoimallaan on pärjännyt fyysisenä sarjana pidetyssä Championshipissä (Englannin Mestaruussarja).

– Kyllä maaotteluissakin on isoja äijiä, kuten Unkarilla oli ja Virollakin varmasti on. Mutta odotin, että Englannissa olisi ollut vielä fyysisempää. Hyvin olen pärjännyt siellä myös fysiikalla.

Pukki tykkää pelata roikalemaisia toppareita vastaan.

– Iso ja kankea vastus sopii minulle paremmin kuin nopea ja sitten vähän lyhyempi.

Pukki hakee hyvälle vireelleen jatkoa, kun Suomi kohtaa Viron Nations Leaguen ottelussa tiistaina Turun Veritas Stadionilla. Viasat, Viaplay ja Viafree näyttävät ottelun suorana lähetyksenä. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 21.45 ja studio-osuus alkaa klo 21.00.

Jesse Happonen, Turku

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HIFK - SJK overilla!