Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen toppari Aapo Halme on viimein päässyt tositoimiin Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Leedsin organisaatiossa.

Halme, 20, siirtyi Leedsiin tammikuussa Helsingin Jalkapalloklubista, mutta jalkapöytävamma piti suomalaispuolustajan pitkään sivussa joukkueharjoituksista.

Elokuun lopussa hän debytoi kuitenkin Leedsin alle 23-vuotiaiden joukkueessa ottelussa Queens Park Rangersia vastaan. Peliminuutteja tuli vajaat kymmenen.

– Pelasin ekassa pelissä noin kymmenen minuuttia. Sain vähän tuntumaa ja pääsin pistämään Leeds-paidan päälle, Halme kertoi debyytistään Iltalehdelle.

– Lämmittelin koko pelin ja odotin, että jossain vaiheessa pääsen kentälle. Siitä oli melkein vuosi, kun olin viimeksi pelannut. Keskityin vain tekemään oman roolin.

Seuraavassa ottelussa hän oli avauksessa Cardiffia vastaan ja oli viheriöllä noin tunnin.

– Tuntui hyvältä. On tosi kiva päästä pelaamaan taas. Se meni ihan hyvin.

– Siitä vain parantamaan.

Halme on päässyt harjoittelemaan myös Leedsin edustusjoukkueessa, jota valmentaa maineikas argentiinalainen Marcelo Bielsa.

– Siellä mennään tosi kovaa. Treenit ovat tosi yksityiskohtaisia. Kaikki on suunniteltu valmiiksi ennen treenejä. Käydään palaverissa kaikki läpi mitä tehdään, Halme kertoo.

– Koko ajan pelataan prässin alla. Pelataan pienempiä jaksoja mutta tosi kovalla intensiteetillä. Pitää olla ihan skarppina, Halme sanoo.

– Olen vasta kolme viikkoa treenannut, ja tuntuu tosi hyvältä.

Halme on mukana Pikkuhuuhkajien ryhmässä, joka kohtaa tänään tiistaina Puolan EM-karsinnassa Helsingin Telia 5G Areenalla. Perjantaina U21-maajoukkue kohtasi ikäluokkansa kärkijoukkueisiin lukeutuvan Tanskan Aalborgissa ja hävisi ottelun 0-2. Halme pelasi ottelussa noin puoli tuntia tultuaan Richard Jensenin tilalle.