Keskellä kuuminta kesää pidettiin hyvin todennäköisenä, että Ajaxin 21-vuotias suurlupaus Frenkie de Jong tulisi siirtymään La Liga -mestari Barcelonan riveihin. Siirto ei kuitenkaan toteutunut, ja niinpä De Jong pyörittää peliä edelleen Ajaxin keskikentällä.

Nyt hollantilaislehti Telegraaf kertoo, että Hollannin maajoukkueessakin jo debytoineesta de Jongista on hyvin kiinnostunut myös Barcelonan verivihollinen Real Madrid. Edessä voikin olla La Liga -jättien keskinäinen nokittelu. Kolmantena vakavasti kiinnostuneena seurana mainitaan Manchester United.

Telegraafin mukaan Real Madrid kaavailee De Jongista keskikentälleen Luka Modricin seuraajaa. Rahasta siirron ei haluta jäävän kiinni, sillä lehti kertoo Realin olevan valmis maksamaan De Jongista peräti 80 miljoonaa euroa.

– En voi sen paremmin vahvistaa kuin kiistääkään sitä, De Jongin agentti Ali Dursun vastaa kysyttäessä Real Madridin ja Manchester Unitedin kiinnostuksesta.

– Sitä pitää kysyä (Ajaxin urheilujohtaja) Marc Overmarsilta. Ohjaan kaikki kiinnostuneet seurat hänen luokseen.

Telegraafin mukaan Mestarien liigan avauskierroksen ottelua Ajax-AEK Ateena seurasivat de Jongia tarkkaillen myös Manchester Cityn, Tottenhamin, Bayern Münchenin ja PSG:n scoutit. Käsillä ovat siis mitä suurimmassa määrin myyjän markkinat.

De Jongin sopimus Ajaxin kanssa jatkuu vuoteen 2022. Hyvin todennäköisesti Ajax tulee jossain vaiheessa suurlupauksen myymään, ja tekemään miehellä mammuttimaisen myyntivoiton. Ajax hankki de Jongin Willem II:sta kolme vuotta sitten 300 000 euron siirtosummalla.