Lukas Hradecky sai peliluvan – ”Sain viime viikolla UEFA:lta sähköpostin…”

© Kuva: Getty Images

Eintracht Frankfurtista täksi kaudeksi Bayer Leverkuseniin siirtynyt Lukas Hradecky on saanut peliluvan, ja pääsee torjuntatöihin joukkueensa Eurooppa-liigan avauksessa torstaina. Leverkusen avaa europelikautensa Bulgariassa Ludogorets Razgradin vieraana.

Kaksi nollapeliä Huuhkajien maalilla ja viikonlopun Bayern-peli osoittivat, ettei Hradeckyn pelaamiselle ole enää terveydellisiä esteitä. Leverkusenia sen sijaan askarrutti, mahtaako suomalaisvahdin vuosien takainen pelikielto olla vielä voimassa. Vastaus on: ei ole.

– Sain viime viikolla UEFA:lta sähköpostin. Siinä vahvistettiin, että pelikielto, jonka sain taannoin Bröndbyn karsintaottelussa, on vanhentunut. Saan siis pelata huomenna, totesi Hradecky itsekin Bayer Leverkusenin Twitter-tilillä.

Hradeckyn edellinen europeli on elokuulta 2015, jolloin Bröndby kohtasi Eurooppa-liigan karsinnoissa kyproslaisen Omonian. Suomalainen ajettiin toisen osaottelun lisäajalla toisen varoituksen myötä suihkuun, mutta ulosajosta seurannut pelikielto on siis nyt vanhentunut. Ottelu jäi myös Hradeckyn viimeiseksi Bröndbyn paidassa.