Italian ja AS Roman elävä legenda Francesco Totti täytti eilen torstaina 42 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi Totti julkaisi omaelämäkertansa ”Un Capitano”, joka oletettavasti tulee myymään kuin kuumille kiville.

Totti markkinoi kirjaansa italialaisella Rai-televisiokanavalla, ja kertoi erikoisen anekdootin kohtaamisesta Rebibbia-vankilassa vuonna 2006. Totti vieraili vankilassa hyväntekeväisyystarkoituksessa Italian voittokkaan MM-turnauksen jälkeen.

Monet vangit halusivat luonnollisesti tavata idolinsa ja ottaa tämän kanssa yhteisen valokuvan. Yksi vangeista oli kuitenkin valmis menemään muita pidemmälle.

– Siellä oli yksi kaveri, joka huusi koko ajan ”Minä! Minä! Minä! ja halusi ottaa kuvan kanssani hinnalla millä hyvänsä, Totti muistelee.

– Kukaan ei päästänyt häntä läpi, mutta hän alkoi tunkea eteenpäin yrittäen päästä lähemmäs. En oikein ymmärtänyt, miksi hän oli niin päättäväinen.

Tottille paljastui vasta jälkikäteen, kuinka määrätietoinen vanki olikaan. Hänelle kerrottiin, että vangin oli määrä päästä vapaalle jalalle jo viikkoa ennen Tottin vierailua. Murtuneena hän kirjoitti vankilanjohtajalle kirjeen, jossa hän pyysi saada jäädä vankilaan vielä viikoksi. Muuten hän ”tekisi jotain hullua päästäkseen takaisin”.

[readmore from=Totti-Francesco]

– Vaikka eläisin vielä sata vuotta, en ikinä saisi tällaista tilaisuutta päästä samaan valokuvaan Tottin kanssa, vanki kirjoitti kirjeessään.

Totti lopetti pelaajauransa viime toukokuussa. Italian maajoukkueessa hän pelasi 58 ottelua, vaikka pelejä ei kertynytkään enää vuoden 2006 jälkeen. Totti on nykyfutiksessa hyvin harvinaisia ”yhden seuran miehiä”, sillä hän pelasi koko pitkän pelaajauransa AS Romassa. 619 Serie A -ottelussaan Totti teki 250 maalia. Nykyisin hän toimii AS Roman seurajohtajana.

Lähde: Sports Illustrated