MTV: Huuhkajien kapteenin pelikunto on yhä auki Nations Leaguen avauksen alla

© Kuva: Juha Tamminen
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Suomen miesten maajoukkueen kapteeni Tim Sparv kärsii pohjevammasta, ja keskikenttäpelaajan pelikunto Nations Leaguen avausottelun alla on vielä mysteeri.

Huuhkajat aloittaa taipaleensa Uefan Nations Leaguessa lauantaina, kun se kohtaa Unkarin Tampereella. Tanskalaista Midtjyllandia edustava Sparv, 31, saattaa joutua seuraamaan ottelua katsojan roolissa.

– En tiedä, että pelaanko ollenkaan lauantaina. Kyse on rasitusvammasta. Olen pelannut paljon viime aikoina, eikä tilanne ole helpottanut. Teemme kuitenkin kaiken sen eteen, että voisin pelata, Sparv kertoi keskiviikkona MTV Sportille.

Sparvin mukaan Midtjylland ”ei ollut kovin tyytyväinen siihen”, kun hän päätti lähteä maajoukkueen mukaan loukkaantumishuolien keskellä.

– Samaan aikaan he ymmärtävät, että maajoukkueen edustaminen on minulle todella tärkeä juttu. He sanoivat, että saan päättää itse. Jos pystyn pelaamaan, niin pelaan.

– Lääkäri sanoi, että tästä vammasta toipuminen kestäisi kaksi viikkoa, Sparv paljasti.

Sparv aikoo testata jalkaansa torstaina harjoituksissa.

– Voi olla, että vaikka en olisi pelikunnossa, niin jään joukkueen mukaan. Kannustan sitten penkillä ja olen treeneissä mukana kapteenin roolissa.

Ensi viikon tiistaina Suomi pelaa Viroa vastaan Turussa.

Huuhkajien keskikentällä on ollut muitakin loukkaantumishuolia. New York City FC:n Alexander Ringin kerrottiin olevan puolikuntoinen, minkä vuoksi häntä ei kutsuttu Suomen joukkueeseen. Ring, 27, pelasi kuitenkin viimeksi sunnuntain vastaisena yönä täydet minuutit Major League Soccerin ottelussa Columbus Crew’ta vastaan.

Myös skotlantilaisen Dundee FC:n Glen Kamara joutui jäämään sivuun maajoukkuekomennukselta jalkavaivan takia. Hänen tilalle kutsuttiin hiljattain Hollantiin palannut Thomas Lam.

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliSuomalainen hyökkääjälupaus nostettiin virallisesti englantilaisseuran ykkösmiehistöön
Seuraava artikkeliSaksan maajoukkueluotsi oli pettynyt Özilin käytökseen: ”Yritin tavoitella häntä useita kertoja”