Niki Mäenpää nauttii suurta vastuuta Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Bristol Cityn maalinsuulla. Suomalaistorjuja siirtyi Bristoliin tänä kesänä Valioliigan Brightonista, jossa hän vietti edelliset kolme kautta.

Sopimus Bristol Cityyn syntyi testijakson jälkeen. Mäenpään, 33, diili on yhden vuoden sopimus, jossa on optio myös seuraavasta kaudesta.

Hän on pelannut Mestaruussarjan ensimmäisellä viidellä kierroksella täydet minuutit pitäen maalinsa puhtaana kahdessa ottelussa. Mäenpää kaipaa kuitenkin tasaisuutta Bristol Cityn pelaamiseen, varsinkin kotikentällä.

– Olemme saaneet vain yhden pisteen kahdesta ensimmäisestä kotipelistämme, joten sen on muututtava. Meidän on tehtävä Ashton Gatesta muille joukkueille vaikea paikka, kommentoi Mäenpää Bristol Cityn sivuilla.

– Meidän on keskityttävä kolmen pisteen ottamiseen Blackburn Roversia vastaan (sunnuntaina), mutta siitä tulee vaikea peli. Kaikki ottelut Mestaruussarjassa ovat vaikeita pelejä.

– Tämä on hyvä sarja, jossa on hyviä joukkueita, ja meidän on oltava parhaimmillamme kilpaillaksemme kaikkien muiden kanssa.

Mäenpää voidaan lukea jo konkarimaalivahdiksi, mutta hän kokee oppivansa ja kehittyvänsä yhä pelipaikallaan.

– Ihmiset oppivat jotain joka päivä. Opin vielä 33-vuotiaana erilaisten valmentajien metodeja ja etsin uusia asioita kehitettäväksi. Oppiminen ei lopu koskaan kenenkään kohdalla.

Mäenpää antoi arvionsa myös suomalaisen jalkapallon tilasta.

– Siitä on jonkin verran aikaa, kun muutin pois (Suomesta), mutta se on kehittynyt. Se on menossa oikeaan suuntaan, mutta en seuraa sitä niin paljon.

– Tiedän, ettei jalkapallo ole vielä suurin laji Suomessa. Se on jääkiekon takana. Jääkiekolla on suurempi seuranta, ja se saa enemmän mediahuomiota. Meillä on ollut enemmän menestystä jääkiekon puolella, joten ehkä se on syy, miksi jalkapallo tulee toisena tai kolmantena perässä.

– Vielä on paljon työtä tehtävänä, mutta se on hitaasti liikkumassa oikeaan suuntaan.