Kun Tanska hävisi keskiviikkona harjoitusmaaottelussa Slovakialle maalein 0-3, koostui joukkue kolmannen ja neljännen sarjatason sekä Tanskan futsal-maajoukkueen pelaajista (lue lisää). Kokemus saattaa jäädä divaripelaajien osalta kuitenkin ainutkertaiseksi, sillä nyt Tanskassa painitaan hartiavoimin hommia normaalin A-maajoukkueen kokoamiseksi sunnuntaiseen Nationes League -avaukseen Walesia vastaan Aarhusissa.

Väliaikaisvalmentaja John Jensen on saanut taas väistyä, ja A-maajoukkueen päävalmentaja Åge Hareide kutsuu sunnuntaiksi koolle uuden joukkueen. Sopimusneuvotteluja A-maajoukkuepelaajien kanssa on taas jatkettu. Vielä on kuitenkin epävarmaa, ehtiikö sopu syntyä ennen sunnuntaita.

DanishFooty

@DanishFooty
Danish FA chairman Jesper Møller confirms that the negotiations have resumed between Players Asso. and the DBU.

– Nukumme nyt yön yli ja katsotaan, kutsutaanko todellinen parhaiden pelaajien maajoukkue koolle. Sitten katsotaan, kuka tulee paikalle, Tanskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Jesper Møller totesi Ekstrabladetille.

Sopimusesitystään palloliitto DBU ei ole muuttanut, joten sitä, suostuvatko pelaajat paikalle, on vaikea arvailla.

– Minulla ei ole mitään odotuksia kenenkään pelaajan suhteen. En halua painostaa ketään. Minusta tuntuu kuitenkin, että meidän pitää miettiä, mihin tämä taistelu on johtanut, Møller jatkaa.

– Maajoukkuepelaajat haluavat pelata Walesia vastaan. Kyse on riidasta kaupallisten oikeuksien suhteen. Meillä on kuitenkin velvollisuus koota Wales-peliin paras mahdollinen joukkue.

DanishFooty

@DanishFooty
The players from last night have been notified by the Danish FA (DBU) that they believe a deal will be in place before Sunday and it's the "normal" national team who will play vs. Wales. [DRSporten]

Christian Eriksen, Simon Kjaer ja muut maajoukkuetähdet palasivat tiistain ja keskiviikon aikana koteihinsa, koska maanantain tapaaminen ei ollut johtanut sopimukseen. Vaikka jonkinlainen edes väliaikainen sopu nyt syntyisikin, voi edessä olla vielä toinen ongelma. Pelaajien työnantajien, eli näiden seurojen, ei nimittäin ole enää pakko vapauttaa pelaajiaan maajoukkueen käyttöön.

[readmore from=Tanska]

FIFA:n säännöt sanelevat, että seuroja on tiedotettava maajoukkuekutsusta 14 päivää ennen maaottelua. Sen jälkeen, kun he ovat palanneet seuroihinsa, pitäisi seuroille esittää uusi kutsu, mutta Wales-otteluun on aikaa enää kolme päivää.

Vaikka osa A-maajoukkueesta palaisikin viheriölle sunnuntaiksi, on epätodennäköistä, että Tanska saisi kaikki tärkeimmät pelaajansa mukaan. Seurojen on ajateltava loukkaantumisriskiäkin, sillä pelaajien valmistautumisjakso on joka tapauksessa jäänyt torsoksi.