PSG aloittaa Mestarien liiga -taipaleensa tiistai-iltana lähestulkoon kovimmassa mahdollisessa paikassa, kun se haastaa vieraskentällä viime kauden finalistin Liverpoolin. Pariisilaisia valmentaa tällä kaudella uusi valmentaja Thomas Tuchel, joka on aiemmin luotsannut Mainzia ja Borussia Dortmundia. Tuchelin kanssa tänään sivurajalla heiluva Jürgen Klopp kulki siis tismalleen samaa polkua ennen Liverpooliin päätymistään.

Tuchel oli kesän vilkkaan valmentajaruletin avainpalasia. Häntä vietiin huhupuheissa myös Arsenaliin, joka valitsi lopulta saksalaisen edeltäjän PSG:ssä, Unai Emeryn. Bayern München puolestaan myöhästyi, toivottuaan vielä Jupp Heynckesin jatkavan.

– Myös Bayern oli minuun yhteydessä, mutta heidän tarjouksensa tuli liian myöhään. Olin jo päättänyt siirtyä PSG:n valmentajaksi, Tuchel paljasti L’Équipen haastattelussa.

– Ratkaisuni Dortmundin jälkeen oli hyvin selkeä. Jos minulle avautuisi tilaisuus ulkomailla valmentamiseen, tarttuisin siihen.

Toiveestaan huolimatta Tuchel myöntää suoraan yllättyneensä pariisilaisen suurseuran yhteydenotosta. Mies oli alkuun suorastaan epäuskoinen.

– Yllätyin, kun PSG otti minuun yhteyttä vuoden 2018 alussa. Kysyin heiltä: ”Oletteko varmoja? Tunnetteko minut varmasti hyvin? Oletteko varmoja, että haluatte minut valmentajaksenne?”

PSG on voittanut 45-vuotiaan Tuchelin johdolla kauden viisi ensimmäistä sarjaotteluaan.

Lähde: AS