Saksan miesten maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw ei odota Mesut Özilin enää palaavan maajoukkueeseen.

Özil, 29, ilmoitti Venäjän MM-kisojen jälkeen jättävänsä maajoukkueen taakseen ja syytti Saksan jalkapalloliiton DFB:n presidenttiä Reinhard Grindelia syrjinnästä.

Arsenalin tähtipelaajan mukaan häntä oli kritisoitu epäreilusti hänen tavattua ennen kisoja Turkin kiistanalaisen presidentin Recep Tayyip Erdoğan kanssa. Özil kertoi tiedotteessaan, ettei ole Saksan käytettävissä ja sanoi kokeneensa ”rasismia ja epäkunnioittavaa kohtelua” Saksan jalkapalloliiton johdolta turkkilaisten juuriensa takia.

DFB pahoitteli omassa tiedotteessaan sitä, ettei Özil kokenut saaneensa tarpeeksi suojelua rasistiselta huutelulta. Liitto ei kuitenkaan jakanut Özilin näkemystä siitä, että DFB:ssä esiintyisi rasismia.

Löw uskoo, että Özilin lopettamispäätös on lopullinen.

– Minun mielestäni Mesut Özil on tehnyt lopettamisaikeensa selväksi ja sulkenut itse siten oven (maajoukkueeseen), joten paluusta ei tarvinne puhua, sanoi Löw Bildille.

Saksan maajoukkueluotsi kertoi viime viikolla, että hän yritti turhaan ottaa yhteyttä Öziliin pelaajan ilmoitettua lopettamisestaan. Löw kertoi olleensa pettynyt siihen, että Özil ei kertonut hänelle aikeistaan.

– Mesut ei soittanut minulle, eikä hän ole soittanut tähänkään päivään mennessä. Yritin tavoitella häntä useita kertoja viimeisen kahden viikon aikana tekstiviestitse ja puhelimella. Mesut on päättänyt valita tämän polun. Minun on hyväksyttävä se.

– Özil on ollut pelaajani yhdeksän vuoden ajan. Me koimme paljon yhdessä. Meillä oli muutamia huonoja hetkiä, mutta enimmäkseen hyviä. Voitimme maailmanmestaruuden. Sitä ei mikään muuta.

– Olen yhä sitä mieltä, että hän oli yksi Saksan parhaista pelaajista viimeisen 20-30 vuoden aikana. Jonain päivänä me käymme keskustelun. Toivoin, että hän olisi kertonut minulle (päätöksestään) henkilökohtaisesti. Olin aluksi hieman pettynyt.