Viafree: Markku Kanerva kehui hyökkäyksen nuoria vastuunkantajia: ”Parhaat pelaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat otti tiistaina Virosta toisen peräkkäisen 1-0 -voittonsa ja säilytti voittosaldonsa UEFA:n uudessa Nations Leaguessa sataprosenttisena (lue uutinen). Hieno suoritus sai luonnollisesti myös päävalmentaja Markku Kanervan myhäilemään tyytyväisenä.

– Tämä oli se tavoite näihin peleihin – kotona kaksi avauspeliä ja niistä voitot. Se toteutui hienosti, ”Rive” lausahti Viafreen haastattelussa.

– Taistelutahto ja se joukkueelle pelaaminen, mitä täällä Turussa nähtiin, kantaa meitä vielä pitkälle.

– Kaksi nollapeliä kertoo puolustuspelin onnistumisesta. Tänään tietysti olisimme voineet niitata matsin aikaisemminkin muutamasta hyvästä paikasta, mutta jännäksi meni.

– Olen joukkueesta äärimmäisen ylpeä. Tämä kasvattaa meidän itseluottamustamme entisestään, ja tästä on fantastista jatkaa eteenpäin.

Suomen pelaajisto koki lauantain Unkari-ottelussa monia kolhuja, ja rivien välissä Kanerva jakaa kiitosta myös Huuhkajien huoltojoukoille.

– Parsittiin nää sotilaat kasaan, ja he olivat taistelussa tänään valmiita. He antoivat kentällä kaikkensa, Kanerva vakuuttaa.

Päävalmentaja myöntää, että hyökkäyspelaamisessa on vielä paljon parantamisen varaa. Peli ratkaistiinkin pitkälti asennepuolella.

– Kyllä tämä meni ennen kaikkea henkiselle puolelle. Kaverit venyi taas tänään aivan upeasti.

Huuhkajien avauksessa pelasi molemmissa otteluissa kaksi nousevaa nuorukaista, Jasse Tuominen ja Pyry Soiri. Kanervan mielestä pelit osoittivat kaksikon olevan valmis suureen rooliin.

– Pelaajat ovat ansainneet vastuunsa. Näitä uusia pelaajia otetaan mukaan sitä mukaa, kun he ansaitsevat paikkansa. Niin kauan kun näytöt riittävät jatkoon, niin parhaat pelaa, valmentaja kehui.

Kanervan videohaastattelu on katsottavissa Viafreen sivuilta tästä linkistä.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!