Jalkapallomaailman uutuus UEFA Nations League starttaa Suomen osalta lauantaina kotiottelulla Unkaria vastaan kello 19. Vajaata kolmea tuntia myöhemmin oman urakkansa aloittavat samassa lohkossa pelaavat Viro ja Kreikka.

Molemmat ottelut näkyvät Viasatin kautta ja jälkimmäistä ottelua selostaa Mikko Innanen.

– Kannattaa tulla kanavalle tuohon Viro-Kreikka -peliin. Siinä on paljon seurattavaa, Innanen toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Ensimmäisenä pointtina Innanen nostaa esille Viron päävalmentajan Martin Reimin.

– Siinä on sympaattinen kaveri, joka muistetaan myös Veikkausliigasta. Tapasin hänet kesällä HJK:n ja FC Lahden välisessä ottelussa ja siinä vaihdoimme muutaman sanan, Innanen kertoo.

Tuossa ottelussa Reim oli tarkkailemassa FC Lahden hyökkääjä Henri Anieria, joka on mukana Kreikkaa vastaan.

– Virolla on monta pelaajaa Veikkausliigasta. Anierin ohella FC Lahden Artjom Dmitrijev, PS Kemin Marek Kaljumäe, SJK:n Mihkel Aksalu ja tietysti myös KuPS:n kokenut Ats Purje, Innanen muistuttaa.

Innanen oli pari vuotta sitten Tallinnassa todistamassa samojen maiden kohtaamista.

– Silloin Kreikka oli vahvempi, mutta parissa vuodessa voimasuhteet ehtivät muuttua, Innanen puntaroi.

Kreikan joukkueesta Innanen nostaa esille Marseillen hyökkääjän Kostas Mitrogloun.

– Mitroglou teki maalin viime pelissä Monacoa vastaan. Hän muutti jo nuorena poikana Saksaan eivätkä kaikki kreikkalaiset oikein pidä häntä omanaan. Mutta jos maaleja tulee, niin silloin kyllä, Innanen alleviivaa.

Viro-Kreikka pelataan Tallinnan A. Le Coq Arenalla lauantaina kello 21.45. Ottelulähetys alkaa Viasatilla ja Viaplay-palvelussa kello 21.35.