AL: Nuori Ilves-tähti kommentoi penkitystään: ”Mitään draamaa ei ole”

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Kakkosesta!

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss teki sunnuntaina kovan ratkaisun, kun hän jätti kolme avainpelaajaansa penkille ottelussa FC Lahtea vastaan.

Wissin ryhmällä oli vielä teoreettinen mahdollisuus päästä Veikkausliigassa mitalisijoille, mutta hän päätti jättää Lauri Ala-Myllymäen, Eero Tammisen ja Issa Thiawin penkille. Ala-Myllymäki ja Tamminen pääsivät toisella jaksolla kentälle, Thiaw seurasi koko ottelun penkiltä.

FC Lahti voitti ottelun 1-0, mutta se ei lopulta merkinnyt mitään Ilveksen mitalihaaveille, koska tamperelaisten kanssa europelipaikoista kisanneet Kuopion Palloseura ja FC Honka voittivat omat ottelunsa.

Wiss selvensi Lahti-pelin jälkeen, että päätti jättää kolmikon penkille, koska kellään heistä ei ole sopimusta seuraavasta kaudesta. Minuutteja päätettiin antaa niille, jotka ovat mukana myös ensi vuonna.

– Signaali on sellainen, ettei kukaan heistä ole jatkamassa, kommentoi Wiss Aamulehdelle.

Aamulehti jututti myös 21-vuotiasta Ala-Myllymäkeä, joka kertoi tavoitteekseen siirtyä ulkomaille. Hänen mukaansa penkityksestä oltiin puhuttu jo etukäteen.

– Puhuimme siitä ”Jallun” (Jarkko Wiss) kanssa jo viikolla ja se oli selvää jo silloin. Mitään välirikkoa tai draamaa ei ole.

– Totta kai olisin kuitenkin halunnut pelata.

Ala-Myllymäki ei vielä tiedä, pelaako hän kauden päätösottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Ensi vuoden kuvioistaan hän ei lähtenyt vielä puhumaan. Jatkaminen Ilveksessä on myös mahdollisuus, vaikka ulkomaat ovat päällimmäisenä mielessä.

– En tiedä vielä itsekään. Ei ole mitään varmaa.

– Mutta se (ulkomaat) on totta kai tavoite.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Kakkosesta!