”Suomen täydellinen voittoprosentti Nations Leaguessa johtuu hyvin organisoidusta ja puolustuksellisesti ilmatiiviistä pelitavasta”, kirjoittaa The Sun -lehden alla toimiva Dream Team Suomen maajoukkueesta.

DT povaa Huuhkajista seuraavaa suuryleisön suosikkialtavastaajaa ja vertaa Suomen joukkuetta toiseen pohjoismaiseen menestystarinaan, Islantiin.

– Nyt meillä on Suomen muodossa uusi pikkutyyppi, josta innostua.

Vaikka vertaus Islantiin saattaa osittain ontua, on Suomen ja pienen saarivaltion jalkapallomaajoukkueissa joitain yhtäläisyyksiä.

Islanti pelasi ensimmäistä kertaa arvokisoissa vuonna 2016 Ranskan EM-kisoissa. Islanti selvisi turnaukseen sijoittumalla karsintalohkossaan toiseksi Tšekin taakse.

Jo karsinnoissa Islanti tuli tunnetuksi joukkueena, joka pitää oman maalinsa puhtaana. Kymmenessä karsintapelissä oma verkko soi vain kuusi kertaa. Lohkovoittaja Tšekki sai kaivaa pallon maalistaan karsinnoissa peräti 14 kertaa.

EM-kisoissa Islanti pelasi alkulohkossaan kaksi 1-1-tasapeliä ja voitti päätöskamppailunsa Itävaltaa vastaan yhden maalin erolla lukemin 2-1. Neljännesvälierässä kaatui vielä Englantikin 2-1, ja Islannin turnaus tuli päätökseen vasta, kun tuleva EM-finalisti ja maailmanmestari Ranska kukisti ”viikingit” 5-2.

Suomi on osoittanut Nations Leaguessa samoja vahvuuksia vielä tehokkaammin. Huuhkajat johtaa omaa lohkoaan puhtaalla pelillä. Neljästä ottelusta saldona on neljä voittoa ja viisi tehtyä maalia. Omissa ei ole soinut kertaakaan. Huuhkajien puolustuspelaamisesta kertoo paljon myös se, että Suomi on päästänyt vastustajan laukomaan maaliaan kohti (laskentatavasta riippuen) vain 5-8 kertaa.

Huuhkajat on enää yhden pisteen päässä Nations Leaguen C-liigan jatkopeleistä, kun jäljellä on kaksi vierasottelua.