Juventuksen tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo on jälleen jätetty sivuun Portugalin miesten maajoukkueesta.

Ronaldo, 33, sai kesän MM-kisojen jälkeen lepovuoron Portugalin syyskuun maaotteluihin, koska hän halusi aikaa sopeutua uuteen joukkueeseensa. Ronaldo siirtyi kesällä Real Madridista Juventukseen 100 miljoonan euron kaupassa.

Portugalin maajoukkueen päävalmentaja Fernando Santos ilmoitti torstaina, että Ronaldoa ei kutsuta myöskään marraskuun maaotteluihin, joten Juventus-tähteä ei tänä vuonna enää maajoukkuepaidassa nähdä.

Ronaldo on tällä hetkellä suuren raiskauskohun keskellä. Keskiviikkona hän kiisti väitteet, joiden mukaan hän olisi raiskannut yhdysvaltalaisnaisen Kathryn Mayorgan vuonna 2009 Las Vegasissa.

Maajoukkueluotsi Santos ei tarkentanut, liittyykö Ronaldon puuttuminen Portugalin ryhmästä raiskauskohuun, mutta hän puolusti pelaajaansa.

– Henkilökohtaisesti minä tuen aina pelaajiani, eikä tässä ole kyse solidaarisuudesta, mutta minä uskon siihen, mitä pelaaja sanoi julkisesti. Hän (Ronaldo) pitää raiskausta iljettävä rikoksena ja hän selkeästi vakuuttaa uudelleen, että hän on syytön. Tunnen Cristianon hyvin ja uskon täysin, että hän ei syyllistyisi tuollaiseen rikokseen, sanoi Santos ESPN:n mukaan.

– Tulevaisuudessa mikään ei estä Cristianoa antamasta panostaan maajoukkueelle.

Portugali pelaa Nations Leaguessa lokakuussa Puolaa ja marraskuussa Italiaa sekä uudestaan Puolaa vastaan. Lisäksi joukkue kohtaa tässä kuussa harjoitusottelussa Skotlannin.