Eero Markkanen tietää Huuhkaja-hyökkääjien nokkimisjärjestyksen: ”Teme on ollut niin liekeissä”

© Kuva: Juha Tamminen
Jääkö Bolivia nollille Perua vastaan? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Huuhkajat jatkaa kohti suurta unelmaansa, kun se taistelee elintärkeistä pisteistä Nations Leaguen lohkovaiheessa perjantaina Viroa ja ensi viikon maanantaina Kreikkaa vastaan.

Hyökkääjä Eero Markkanen ei aio jännittää kamppailuja, vaan hän kertoo positiivisen ilmapiirin vallitsevan maajoukkueen ympärillä.

– Hyvä fiilis. Tänne on aina kiva tulla ja varsinkin nyt, kun pelit ovat sujuneet paremmin kuin muutama vuosi sitten. Täällä on aina hyvä meininki ja kiva olla mukana, Markkanen toteaa.

Kolossimainen hyökkääjä tietää, että Viroon matkanneet 3000 Huuhkaja-fania odottavat perjantai-illan ottelusta ainoastaan kolmea pistettä. Mikään muu ei kelpaa.

– Voi sanoa, että suosikkina lähdemme. 1-0-voitto viimeksi, mutta olisimme voineet tehdä pari maalia lisääkin siinä kotimatsissa. Nyt lähdemme parantamaan asioita, joita teimme. Keskitymme siihen, että pystymme parantamaan kaikkea edellispelistä. Toivottavasti otamme kolme pinnaa.

14 A-maaottelua pelannut Markkanen taistelee peliajasta muun muassa Teemu Pukin, Jasse Tuomisen ja Petteri Forsellin kanssa.

– Mun asema on varmaan aika selkeä. Teme on ollut niin liekeissä, että hän varmasti aloittaa. Oma rooli on tulla penkiltä, jos meillä on tasapeli tai tappioasema. Ja miksei johtoasemassakin, jos tulee tarve, että jonkun tarvitsee pitää sitä palloa ylhäällä.

Suomi johtaa tällä hetkellä lohkoaan puhtaalla pelillä. Neljä pistettä tulevasta tuplamaaottelusta ei olisi täten järin suuri katastrofi. Markkasen puheista käy kuitenkin ilmi, että tuo pistemäärä ei tyydyttäisi, kun kuusikin pistettä on tarjolla.

– Jos meinaat, että voitetaan Viro ja Kreikan kanssa tasuri, niin ehkä. Lähdemme kuitenkin hakemaan kuutta pinnaa. Veikkaan, että kukaan ei olisi tyytyväinen neljään. Kaikki on valmistautunut sille, että lähdetään hakemaan kuutta pistettä, kärkimies pyörittelee.

Viasat Jalkapallo -kanava, Viafree ja Viaplay näyttävät Huuhkajien kummatkin Nations League -ottelut suorana lähetyksenä. Perjantain Viro-pelin studio-osuus alkaa klo 21.00. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 21.45.

Jesse Happonen

Jääkö Bolivia nollille Perua vastaan? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!