Gremio ja River Plate iskivät yöllä yhteen Copa Libertadoresin, eli Etelä-Amerikan Mestarien liigan välierien toisessa osassa.

Brasilialainen Gremio oli voittanut viime viikolla River Platen Buenos Airesissa luvuin 1-0, ja lähti toiseen osaan suursuosikkina. Olihan Gremio ollut jo ennen avausosaa suurenmoinen ennakkosuosikki.

River onnistui kuitenkin nousemaan kuoleman partaalta finaaliin. Gremio meni toisen osan alussa johtoon, mutta River iski kaksi maalia aivan ottelun loppuhetkillä ja raivasi tiensä finaaliin.

Toisen osan kyseenalaisin tilanne nähtiin ottelun varsinaisen peliajan lopussa. Pallo osui Gremio-puolustaja Matheus Simonete Bressanellin käteen boksin sisällä. Tuomari katsoi tilanteen VAR:sta ja vei lopulta pallon pilkulle. Oikeudenjakajan päätös lamaannutti täysin kotikannattajat, sillä Gremio oli vain muutaman minuutin päässä kilpailun finaalipaikasta.

Gremion pelaajat kritisoivat useiden minuuttien ajan erotuomarin päätöstä, mutta tuomio ei muuttunut ja Pity Martínez laukoi pallon pilkulta varmasti yläkulmaan. River eteni finaaliin kahden vierasmaalinsa myötä voittaen toisen osan luvuin 2-1.

Riverin finaalivastustaja ei ole vielä selvillä. Se selviää keskiviikon ja torstain välisenä yönä São Paulossa, kun Palmeiras isännöi välierien toisessa osassa argentiinalaista Boca Juniorsia. Boca voitti avausottelun viime viikolla Buenos Airesissa luvuin 2-0 ja on siten lähellä finaalipaikkaa.

Gremion tapaan myös Palmeiras oli ennakkosuosikki otteluparissa, mutta Boca nappasi Bomboneralla etulyöntiaseman Dario Benedetton kahdella loppuhetkien osumalla.

Copa Libertadoresin finaalista tulee suorastaan ilmiömäinen, jos Boca onnistuu selvittämään tiensä jatkoon Palmeirasista. Boca ja River ovat suurimpia verivihollisia ja kaksikon välisiä derbyjä ollaan kuvailtu jo pidemmän aikaa maailman suurimmiksi. River ja Boca eivät ole kohdanneet toisiaan koskaan aiemmin Libertadoresin finaalissa.

Libertadoresin finaali on kaksiosainen. Ensimmäinen osa pelataan marraskuun seitsemäntenä päivänä. Toinen, ratkaiseva finaaliottelu pelataan 28. marraskuuta.