Riku Riski tuli täksi kaudeksi HJK:hon tavoitteenaan Suomen mestaruus ja vastuullinen rooli joukkueessa. Lauantaina TPS-voiton jälkeen Riski oli onnellinen mies, tavoitteet olivat täyttyneet, mutta vastassa olleen seuran tilanne ei naurattanut.

Riski saapui takaisin kotimaan kentille pelattuaan usean vuoden ajan Norjassa. Riski oli kauden alla yksi tähtistatuksen omaavista paluumuuttajista. Kultamitali kaulassa on helppo sanoa, että kausi oli onnistunut.

– Hyvältä tuntuu tietysti. Tulin takaisin (Suomeen) ja tavoitteena oli saada paljon vastuuta ja voittaa Suomen mestaruus, ja se toteutui. Nautitaan tästä, Riski sanoi SuomiFutis-sivustolle juhlatunnelmissa.

HJK oli Veikkausliigassa ylivoimainen, kuten TPS-puolustaja Juri Kinnunen totesi, lue haastattelu. Silti HJK:n kauteen mahtui myös vastoinkäymisiä. Europelit eivät menneet nappiin. Sen lisäksi muun muassa Moshtagh Yaghoubin ja Filip Valencicin tapaukset ovat yhä tuoreessa muistissa. Päävalmentaja Mika Lehkosuo myönsi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa myös sen, että joukkueessa tapahtui monenmoista, eikä kaikki asiat vuotaneet edes julkisuuteen asti.

Miten Riski näki suomenmestari HJK:n?

– Mielestäni kopissa on ollut hyvä meininki koko kauden. Kaikki sitoutuivat yhteisiin tavoitteisiin, eli voittaa liigamestaruus ja pärjätä Euroopassa mahdollisimman hyvin.

[readmore from=HJK]

– Totta kai, europelit eivät menneet niin hyvin, kun olisivat voineet tai ehkä pitäneetkin mennä. Joka tapauksessa saimme koottua ajatukset siitä nopeasti ja tehtiin se mitä pitkin, ja aika ylivoimaisestikin. Ei se olisi onnistunut, jos emme olisi puhaltaneet yhteen hiileen, Riski avasi.

Ei ne mieluisimmat maalit

Riski rokotti toista kasvattiseuraansa (TPS ja MaPS) kahdesti lauantaina HJK:n 4-0-voitossa, lue ottelusta lisää tästä. Riski on pidetty henkilö TPS:ssä ja miehen välit entiseen seuraansa ovat lämpimät. Siksi kahden maalin ilta Riskin kotikentällä ei ollut niin hieno, mitä se jotain toista seuraa vastaan olisi voinut olla. Riski ei tuulettanut osumiaan lainkaan.

– Ei missään nimessä ollut ne mieluisimmat maalit. Tuntui aika pahalta, mutta tota, no kun menen kentälle, niin sitoudun aina antamaan kaikkeni sille joukkueelle, jolle pelaan. Kaikki muu olisi väärin.

– Minulla on paljon fiiliksiä ja tunteita Tepsiä kohtaan. Oli vaikea päivä siinä mielessä. Jännitin peliä aika paljon, Riski sanoi ja toivotti TPS:lle onnea karsintoihin.

Riskin mukaan TPS:llä on hyvä mahdollisuudet säilyä sarjassa, ja sen myös TPS Riskin mukaan ansaitsisi.

[readmore from=riski-riku]

Nyt on kuitenkin Riskin ja HJK:n juhla. Riski odotti innolla edessä häämöttäneitä mestaruusjuhlia, joita mies itse ei kuulemma ole ollut suunnittelemassa.

– En vielä kauheasti tiedä, mitä on edessä. Muut kaverit ovat olleet järjestelemässä näitä kekkereitä. He varmaan tietävät, että minua ei kannata laittaa juhlavastaavaksi, voi tulla tylsät juhlat. Mutta eiköhän mennä joukkueena perinteisellä kaavalla, Riski osasi ennakoida.

Muokattu: Lisätty Riskin toinen kasvattajaseura MaPS.