Huuhkaja-onnistuja Jere Uronen paljasti kauhun hetken mietteet: ”Ei siinä oikein muuta voinut ajatella”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi jatkaa Kansojen liigassa puhtaalla pelillä, kun se kaatoi Tampereen Ratinassa Kreikan lukemin 2-0 maanantai-iltana.

Voitto tuli suvereenin esityksen jälkeen, eikä Huuhkajat antaneet vierailijoille mahdollisuuksia. Täydet minuutit Suomen puolustuslinjassa urakoinut Jere Uronen oli tyytyväinen mies ottelun jälkeen.

Jere Uronen, Suomi nappasi jälleen täydet kuusi pistettä tuplamaaottelusta. Mikä tämän mahdollisti?

– Yhdessä töitä tekemällä. Ei se ole sen monimutkaisempaa. Meillä on kaikilla yhteinen päämäärä. Meillä on valmennusjohto ja taustatiimi siinä takana, ketkä ohjaavat meitä sinne määränpäähän. Me ollaan otettu yhteisellä tiellä oikeita askeleita oikeisiin suuntiin kimpassa. Se on kaikista tärkeintä, joka näkyy nyt myös tuloksissa, Uronen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Oliko se yllätys, kuinka vähän Kreikka pääsi maalipaikoille?

– No ei oikeastaan. Me lähdimme tosi hyvällä itseluottamuksella peliin, joka varmasti näkyi. Tiesimme, että se joukkue oli täynnä tosi hyviä pelaajia, ja tiesimme myös, että se ei pelaa välttämättä niin hyvin yhteen. Osasimme käyttää sitä tosi hyvin hyödyksemme. Tiesimme, että meidän pitää olla kärsivällisiä. Tiesimme, että mitä pidemmälle peli etenee, niin sitä vahvempia me tulemme olemaan. Tämä meni ihan täydellisesti meidän pelisuunnitelman mukaan. Meillä oli ihan saakelin hyvä gameplan ja toteutimme sen hyvin, joka näkyi lopuksi sitten tulostaululla.

Missä kohtaa ottelua tiesit, että peli on teidän?

– Futiksessa ei tiedä koskaan, mikä on sun peli ja mikä toisen. Välillä voit pelata vaikka kuinka hyvin ja silti häviät. Ja välillä voit voittaa huonollakin pelillä. Sellaisia ajatuksia ei tule päähän kesken pelin. Minulla oli alusta asti kuitenkin hyvä fiilis tästä päivästä ja näin että sama fiilis oli koko jengillä. Tiesin, että se palkinto odottaa lopussa, jos jaksamme tehdä vain hommia, Uronen kertoo.

Kuinka hyvä voimavara viime perjantain Viro-voitto oli, joka tuli 3000:n vierasfanin edessä?

– Se oli tosi iso juttu meille. Se oli yksi hauskimmista maaotteluista. Ihan varmasti hauskin vierasottelu, jossa olen ikinä pelannut. Se tuntui ihan kotipeliltä. Pelin kääntyminen loppuhetkillä voitoksi toi meille sellaisen extraboostin, jota on vaikea kuvailla. Temen (Teemu Pukki) maali siellä oli yksi maajoukkueurani mageimmista hetkistä. Kreikkaa vastaan kannustus oli vielä parempaa kotikentällä ja pelasimme myös asteen verran paremmin. Tämä oli kaikin puolin oikeaan suuntaan menevä leiri.

Mitä mielessäsi liikkui siinä kohtaa, kun Teemu Pukki joutui jättämään kentän ottelun 11. minuutilla?

– Ajattelin, että jonkun muun pitää tehdä nyt maali. Ei siinä oikein muuta voinut ajatella. Se oli aika vaarattoman näköinen tilanne. Menin siinä Temen luokse, eikä hän sanonut mulle mikä on. Vähän yllätyin, että sieltä meni jotain, mutta ei noista lihasvammoista koskaan tiedä. Se oli tosi harmi meidän joukkueen kannalta, mutta ennen kaikkea Temen itsensä kannalta. Hän on ollut niin uskomattomassa vireessä tällä hetkellä. Nyt vain sormet ristiin, että se ei ole mitään vakavaa, Uronen sanoo.

Huuhkajat pelaa kaksi viimeistä Nations Leaguen lohkovaiheen otteluaan kuukauden päästä marraskuussa vieraissa Kreikkaa ja Unkaria vastaan. Nähtäväksi jää, kuntoutukko Pukki kyseisiin otteluihin. Ratkaisevat ottelut ovat nähtävissä jälleen suorina lähetyksinä Viasatilla, Viafreellä ja Viaplayssä.

Jesse Happonen, Tampere

Edellinen artikkeliNäkökulma: Huuhkajat toi ilon takaisin – mitä väliä vaikka se on osin valheellista
Seuraava artikkeliSuomen taival alle 19-vuotiaiden EM-karsinnoissa katkesi toiseen maalittomaan tasapeliin