IL: Markku Kanerva kommentoi Alexander Ringin maajoukkueuran päättymistä

© Kuva: Juha Tamminen
Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!

Suomen miesten maajoukkue julkisti tänään tiistaina ryhmänsä tuleviin Nations Leaguen otteluihin. Huuhkajat kohtaa Viron Tallinnassa perjantaina 12.10. kello 21.45 ja Kreikan Tampereella maanantaina 15.10. kello 21.45 alkaen.

Norwichin hyökkääjä Teemu Pukki oli varmasti yksi ensimmäisistä nimistä päävalmentaja Markku Kanervan listassa.

Pukin, 28, maalit toivat Suomelle edellisellä maajoukkuetauolla kuusi pistettä Nations Leaguen kahdesta ensimmäisestä ottelusta. Hän on ollut hyvässä vireessä myös uudessa seurajoukkueessaan Norwichissa, jolle hän on iskenyt 11 ottelussa yhteensä kuusi osumaa.

– Hyökkääjällä itseluottamus lähtee siitä, että tulee onnistumisia. Teemulla on onnistumisia tullut uudessa ympäristössä, mikä on tärkeää jatkon kannalta, Kanerva sanoi lltalehdelle.

– Hänellä oli viiden maalin putki, jos ajatellaan kahta Nations Leaguen peliä ja kolmea seurajoukkuemaalia. Teemu on muutenkin hyvässä tikissä, minkä olen huomannut. Juoksu kulkee, ja halukkuus tehdä joukkueelle töitä on korkealla tasolla.

Huuhkajien pitkäaikainen luottopelaaja Alexander Ring ei ole enää Kanervan käytettävissä. Ring, 27, ilmoitti lauantaina, että hänen pelinsä maajoukkueessa ovat ohi.

Kanerva kertoi keskustelleensa Ringin kanssa jo ennen Nations Leaguen alkua. Ring jäi ensimmäisten Nations Leaguen pelien aikaan seurajoukkueensa New York City FC:n vahvuuteen.

– Olin heinäkuussa käymässä hänen luonaan. Käytiin asioita läpi, mutta siinä vaiheessa vielä en arvannut tätä lopettamispäätöstä.

– Lokakuun keskustelun jälkeen, kun hän sanoi, että hänen täytyy tarkkaan miettiä, mitä maajoukkueen kanssa tekee, niin saatoin ehkä aavistaa, että tämä voi olla se lopputulos.

Kanerva hyväksyy täysin Ringin syyt ja kunnioittaa tämän päätöstä.

– Haluan kiittää häntä panoksestaan Suomen A-maajoukkueessa vuosien varrella – 44 maaottelua kuitenkin.

Kanerva on tuntenut Ringin jo alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta lähtien.

– Tietyllä tavalla on sääli, jos ajatellaan pelaajan ikää ja millä tasolla hän on pelannut tällä hetkellä MLS:ää New York Cityssä, mutta hänenkin pitää miettiä tarkkaan uransa jatkoa.

– Päätös oli todella vaikea hänelle, mutta toivotan hänelle kaikkea hyvää seurajoukkueen kanssa ja terveitä päiviä.

Kanerva kommentoi lyhyesti myös Roman Eremenkon tilannetta. Täksi kaudeksi Spartak Moskovaan liittyneen Eremenkon, 31, dopingpanna päättyy lauantaina. Eremenko ei ole vielä kertonut julkisuudessa, aikooko hän jatkaa uraansa maajoukkueessa.

– Mitään uutta uutisoitavaa ei ole. Häneltä pelikielto loppuu viikonloppuna. Sovittiin hänen kanssaan, että hän infoaa (maajoukkueuran jatkumisesta), kun aika ja paikka on sopiva, Kanerva kertoi.

– Voisi kuvitella, että hän tulee tämän asian suhteen esille – tuleeko sitten Venäjän median välityksellä vai miten. Se on hänen päätettävissään.

– Tiedän hänen suunnitelmansa, mutta en niitä lähde avaamaan, Kanerva kommentoi hymyillen.

Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliKuPS:lle tärkeä jatkosopimus – uusi avainpelaaja jatkaa seurassa myös ensi kaudella
Seuraava artikkeliYkkösen nousukarsinnat käynnistyvät viikonloppuna – tässä aikataulut