Moshtagh Yaghoubin agentti Teemu Turunen kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että pelaaja lähti Helsingin Jalkapalloklubista hyvässä hengessä.

HJK tiedotti tiistaina, että Yaghoubin, 23, sopimus on purettu yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa. Ihmetystä herätti se, että sopimus purettiin kaksi kierrosta ennen Veikkausliigan päättymistä. HJK varmisti mestaruutensa hyvissä ajoin.

Turusen mukaan Yaghoubi tähtää seuraavaksi jälleen ulkomaille. Seitsemän kertaa Suomen A-maajoukkueessa esiintynyt Yaghoubi on käväissyt ulkomailla latvialaisessa Spartaks Jūrmalassa, venäläisessä Moskovan Dynamossa ja kazakstanilaisessa Shahtjor Karagandassa.

- Sehän oli tiedossa alkujaankin, että ”Mosa” hakee tämän kauden jälkeen siirtoa ulkomaille. Yaghoubi ja HJK ovat tosi hyvissä väleissä, mitään kitkaa ei ole olemassa, Turunen kertoi IS:lle.

Hän ei halunnut kommentoida syitä sopimuksen purkuun sen enempää. Turunen myöntää, että Yaghoubin seuraavan siirron on onnistuttava, jotta haaveita ulkomailla pelaamisesta ei tarvitsisi haudata.

– Hän on nyt vedenjakajalla siinä mielessä, että seuraavan seuravalinnan täytyy olla hyvin tarkasti tehty. Mosa on ollut ulkomailla aikaisemmin, ikää alkaa tulla ja nyt on se tilanne, että olisi melkein onnistuttava, jos aikoo ulkomailla uran vielä tehdä.

Turunen arvioi potentiaalisten seurojen voivan löytyä Pohjoismaista ja Keski-Euroopan pienemmistä sarjoista. Venäjän pääsarjaa hän ei näe todennäköisenä vaihtoehtona.

Hän ei näe HJK:n kanssa tehdyn sopimuspurun koituvan Yaghoubin maineelle haitaksi. Purku tuli pian sen jälkeen, kun Yaghoubi pelasi kesken Veikkausliigan kauden futsalin pääsarjaa Someron Voimassa.

- Mosa on nyt sopimuksettomassa tilassa ja olisi ollut kauden jälkeenkin, tämä ei hirveästi muuta asiaa.