Lyonin 21-vuotias keskikenttämies Tanguy Ndombele valittiin tällä viikolla ensimmäistä kertaa Ranskan maajoukkueeseen, joka vilisee toinen toistaan nimekkäämpiä pelaajia.

Väkivahvana box to box -pelaajana ja erinomaisena pallonkäsittelijänä tunnetun Ndombelen nimi lienee suurelle yleisölle vielä vieras, sillä hän pelasi kakkostasolla kesään 2017 saakka.

Viime kaudella Ndombele pelasi 32 liigaottelua Lyonin paidassa ja järjesti 44 maalintekopaikkaa. Joukkuekavereista parempaan pystyivät vain Memphis Depay ja Nabil Fekir.

Maaliin antaneita syöttöjä Ndombele antoi kahdeksan. Maaleja hän teki yhden – Eurooppa-liigassa Villarrealin verkkoon.

Tämä kausi on alkanut vieläkin paremmin. Mies on antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä kahdeksassa liigapelissä ja jakaa tilaston kärkipaikkaa yhdessä Marseillen Dimitri Payet’n kanssa.

– Hän tekee kaiken ylöspäin, sivuttaissyöttöjä ei tule paljon. Ensimmäinen asia hänen mielessään on eteenpäin meneminen – syötöllä, jolla voi murtaa linjan, tai kahden tai kolmen pelaajan ohittaminen harhauttamalla, koska hän on niin hyvä pallon kanssa, toimittaja Julien Laurens toteaa.

– Parantamisen varaa on paljon, koska hän on vasta 21-vuotias ja hänellä on niin iso potentiaali. Oikeassa ympäristössä hänestä voisi tulla yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista.

Muun muassa Mauricio Pochettinon ja Pep Guardiolan kerrotaan jo noteeranneen Ndombelen kyvyt.

Lähde: BBC