Jasse Tuominen lupaa ampua ensimmäisen maalinsa Huuhkajille: ”Toivon mukaan pääsen avaamaan”

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HIFK - SJK overilla!

Huuhkaja-hyökkääjä Jasse Tuominen nousi syyskuun kahdessa Nations Leaguen ottelussa suomalaisen futiskansan suurempaan tietoisuuteen, kun hän pelasi täydet 90 minuuttia sekä Unkaria että Viroa vastaan. Vastuu maajoukkueessa kasvatti nuoren hyökkääjän itseluottamusta. Nopeajalkainen Tuominen on noussut tämän myötä seurajoukkue Bate Borisovissa entistä isompaan rooliin.

– Ihan hyvin on mennyt. Olen päässyt pelaamaan. Tuloksellisesti pari viime peliä ei ole mennyt kovin hyvin, mutta olen päässyt pelaamaan, niin pitää olla tyytyväinen.

Hän toivoo jälleen saavansa päävalmentaja Markku Kanervalta mahdollisuuden Huuhkajien avauskokoonpanossa, kun Suomi kohtaa vieraissa perjantaina Viron.

– Toivon mukaan pääsen avaamaan. Kaksi viime peliä antoi paljon toivoa ja itseluottamusta, kun sain täydet ysikymppiset alle. Siitä on hyvä jatkaa, Tuominen toteaa. Peliaika maajoukkueessa oli lämmittänyt Bate-valmentaja Alyaksey Bahan mieltä.

– Koutsi sanoi lyhyesti, että oli katsonut Unkari-pelistä jotain video-highlightseja. Hänen mielestään peliaika oli hyvä juttu, mutta ei mitään sen suurempaa.

Seitsemän A-maaottelua pelanneen Tuomisen maalitili Huuhkajissa on vielä avaamatta. Viime ottelussa Viroa vastaan Turussa hän jysäytti ylärimaan. Nyt hän aikoo korjata asian joko Viroa tai Kreikkaa vastaan.

– Lupaan, hyökkääjä sanoo tuimana.

Viasat Jalkapallo -kanava, Viafree ja Viaplay näyttävät Huuhkajien kummatkin Nations League -ottelut suorana lähetyksenä. Perjantain Viro-pelin studio-osuus alkaa klo 21.00. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 21.45.

Jesse Happonen

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HIFK - SJK overilla!