Napoli ei hetkauttanut korviaan, kun seuralle tarjottiin puolalaishyökkääjä Krzysztof Piątekia vuonna 2016, paljastaa pelaaja-agentti Francesco Spisso Calcio Napoli 24:lle.

Piątek, 23, siirtyi kesällä kotimaansa Cracoviasta 4,5 miljoonalla eurolla Genoaan, ja hän on ollut ilmiliekeissä uudessa seurassaan iskien yhteensä 13 maalia kahdeksassa ottelussa. Syyskuussa A-maajoukkueessa debytoinut kärki iski torstaina ensimmäisen maalinsa Puolan miesten joukkueessa Nations Leaguen pelissä Portugalia vastaan.

– Piątek on pelaaja, jota olemme tarkkailleet vuodesta 2016 lähtien, kun hän pelasi Zaglebie Lubinissa ja hän vaikutti aina todella vaikuttavalta, kertoi Football Prince Management -agentuuria edustava Spisso.

– Toimistomme kääntyi puolalaisten kumppaneidemme puoleen, ja he antoivat meille mahdollisuuden edustaa häntä. Me tarjosimme häntä lukuisille seuroille, mukaan lukien Napolille Italiassa.

– Hän ei ollut mitenkään kallis, vaan selkeästi halpa ostos, mutta italialaisilla seuroilla on vaikeuksia luottaa niin nuoriin pelaajiin.

– Pyrimme keskustelemaan Napolin kanssa, mutta he eivät ikinä edes vastanneet. He eivät yksinkertaisesti edes harkinneet häntä.

Pisso myöntää, että Piątekin tämänkautinen nousukiito on tullut yllätyksenä monille.

– Kukaan ei osannut ajatella, että uusi tulokas voisi iskeä Serie A:ssa yhdeksän maalia seitsemässä ensimmäisessä pelissään. Se on historiallista, enkä ole ikinä nähnyt vastaavaa aiemmin.

Nyt Piątek on lähes kaikkien suurseurojen kiikarissa. Huhujen mukaan myös Napoli on valmis koittamaan onneaan 25 miljoonan euron tarjouksella.

– Napolin suunnalta on ollut kiinnostusta ottaen huomioon, että Dries Mertens ei enää nuorene. Genoa aikoo kuitenkin pitää hänestä kiinni ensi vuoteen asti, jotta hänen hintansa voi kohota. Tilanne on muutostilassa tällä hetkellä, ja Genoalla on vaikeuksia asettaa hänelle oikeaa summaa.

– Napolin lisäksi kiinnostusta on ollut AS Romasta, Juventuksesta, Barcelonasta, Arsenalista ja Bayern Münchenistä.