Liverpoolin viimeaikainen otteluohjelma on ollut haastava, ja tuloskäyrä onkin kääntynyt laskuun. Alkukauden seitsemän ottelun voittoputkea on seurannut tappio ja tasapeli Chelseaa vastaan, sekä keskiviikkona 0-1 -tappio Napolissa Mestarien liigassa.

Liverpool ei saanut ottelussa aikaiseksi ainuttakaan laukausta kohti maalia, ja Napolin voitto olikin paitsi hieman yllättävä, niin myös ansaittu. Liverpoolin manageri Jürgen Klopp otti syyn häviöstä omaan piikkiinsä.

OptaJoe

@OptaJoe
0 - Liverpool failed to muster a single shot on target in a Champions League game for the first time since February 2006 (0-1 vs Benfica). Wayward.

– Ottelun alku oli ok. Sen jälkeen puolustusliikkeidemme ajoitukset eivät olleet tarpeeksi hyviä. Emme sulkeneet tiloja oikeilla hetkillä emmekä reagoineet oikeissa tilanteissa, ja siten he pääsivät rikkomaan muodostelmamme, Klopp kuvailee pelin kulkua Guardianin mukaan.

– Sellaista sattuu, muttei yleensä niin usein kuin tänään. Siihen kului energiaa ja jouduimme kamppailemaan.

– Myönnän, että iso osa peliesityksestä oli varmasti minun syytäni. Tarvitsen kuitenkin ainakin yhden illan katsoakseni pelin uudestaan ja nähdäkseni, missä meni vikaan. Peli ei kuitenkaan missään tapauksessa näyttänyt siltä kuin sen olisi pitänyt.

Liverpoolin kalenterissa on vielä yksi iso haaste ennen maaottelutaukoa, sillä se saa sunnuntaina Valioliigassa vieraakseen Manchester Cityn. Klopp ei kuitenkaan syytä tiivistä otteluohjelmaa tappiosta.

– Ohjelma on ollut todella tiivis viimeisen maaottelutauon jälkeen. Emme voi vaikuttaa siihen, joten on meidän tehtävämme pitää huolta siitä, että olemme valmiita.

Jobinpostia Liverpool sai myös keskikenttäpelaaja Naby Keïtan loukkaantumisesta. Klopp vahvisti pelin jälkeen, että Keïta sai ottelussa selkävamman. Hänet vietiin napolilaiseen sairaalaan, mutta todennäköisesti Keïta pystyy palaamaan joukkueen kanssa Liverpooliin jo torstaina.