LK: Latistuuko odotettu kansanjuhla? RoPS:n hopeamitalit saatetaan jakaa Töölössä

© Kuva: Juha Tamminen
Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!

Rovaniemen Palloseura varmisti sunnuntaina seurahistorian neljännen pääsarjamitalin. Vierasvoitto Vaasassa takasi RoPS:lle Veikkausliigan kakkossijan sekä paikan eurokentille.

RoPS markkinoi jo ahkerasti päätöskierroksen Ilves-ottelun yhteydessä pidettäviä kauden päätösjuhlia, joissa on tekemistä niin perheille kuin aikuisempaankin makuun. Samassa ottelussa joukkueen kapteeni Antti Okkonen pelaa 200. virallisen ottelunsa RoPS-paidassa – ja samalla pitkän peliuransa viimeisen pelin.

Juhlien yllä häilyy silti vielä synkkä uhkakuva, sillä pahimmassa tapauksessa ottelu joudutaan siirtämään. Eikä aivan mihin tahansa, vaan reilun 800 kilometrin päähän Helsinkiin. Töölössä sijaitseva Telia 5G Areena kun on RoPS:n virallinen varakenttä, ja oma kenttä tällä hetkellä pelikelvoton.

– Sinne sitten, jos tarve vaatii, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela toteaa Lapin Kansan haastattelussa (LK:n koko juttu löytyy täältä).

- Tuomari tekee päätöksen ennen ottelua, että onko kenttä pelikunnossa vai ei.

Koskelan mukaan Rovaniemen Keskuskenttä on tällä hetkellä umpijäässä. FIFA:n testiä varten kentälle levitetty hiekka vain pahensi tilannetta. Joukkueen tiistaisista harjoituksista kovalla ja liukkaalla alustalla tuli lähes mahdotonta.

- Teimme joitain harjoituksia kentän aurinkoisessa osassa, siellä oli sulaa. Varjossa kenttä oli kivikova, Koskela kertoo.

Keskiviikkona Rovaniemellä ei aurinko paista, eikä Koskelalla ole mitään arviota siitä, pystyykö joukkue harjoittelemaan kentällä lainkaan ennen lauantain ottelua. Treenit jäivät väliin jäisen kentän takia myös ennen viime sunnuntain VPS-ottelua. Siitä huolimatta ottelun lopputulos oli RoPS:n kannalta erinomainen.

- Lämmitystä ei oltu laitettu lainkaan päälle. Se tehtiin kuulemma vasta sunnuntaina, Koskela harmittelee.

Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!