Suomen miesten maajoukkue pelaa tänään maanantaina Uefa Nations Leaguen lohkovaiheen viimeisen kotiottelunsa, kun Kreikka vierailee Tampereella.

Huuhkajat lähtee otteluun erinomaisessa vireessä lohkonsa kärjessä. Kolmesta ottelusta on tullut kolme 1-0-voittoa Teemu Pukin maaleilla. Viimeisimpänä kaatui Viro Tallinnassa perjantaina.

Myös maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kiitteli Palloliiton sivuilla ryhmänsä hyvää fiilistä.

– Vire on hyvä ja tunnelma on hyvä. Toki, vähän väsyneitä kavereita tuossa on, että raskas peli ja reissaaminen siihen päälle. Sama se on Kreikallakin, mutta tässä on nyt purettu se Viro-matsi ja otettu siitä sellaisia asioita, jotka auttaa myös Kreikkaa vastaan, kommentoi Kanerva sunnuntaina.

– Nyt pannaan uusi latinki päälle kavereille. Tänään viimeistelyharjoitukset, ja uskon, että joukkue on valmiina huomenna (maanantaina).

Viroa vastaan Suomi piti valtaosan ajasta palloa, kun vastustaja vetäytyi omalle puoliskolleen eikä juurikaan prässännyt. Ennakkoon taitavempaa joukkuetta Kreikkaa vastaan ottelu voi olla erinäköinen.

– Se on ollut aika tyypillistä heidän (Kreikan) pelaamiselle, että he haluaa pallon kontrolliin. Miten ne sen saa? Ne tykkää siitä lyhytsyöttöpelistä, mutta se ei ole ainoastaan se niiden tapa pelata lyhyillä syötöillä, vaan kyllä sieltä löytyy muitakin variaatioita: pidempää palloa (Kostas) Mitrogloulle kärkeen, laitapakit nousee voimakkaasti, ristipalloila he pyrkii hakemaan laidoilta tilaa.

– Mitä siitä pallonhallinnasta tulee? Se riippuu niin paljon siitä, miten vastustaja myös puolustaa. Jos vastustaja lähtee korkealta prässäämään, niin välttämättä sä et saa siinä hirveästi pallonhallintajaksoja. Jos ne vetäytyy, niin silloin tulee vähän kuin luonnollisesti pidempiä pallonhallintajaksoja.

– Se ei ole mun mielestä se oleellinen kysymys, kuka sitä palloa lähtee hallitsemaan, vaan mitä sä teet sillä pallolla, kun sä saat sen riistettyä, eli puhutaan tilanteenvaihtopelaamisesta. Se on tärkeä juttu. Ja tietysti meille on oleellista myös se, että välillä meidän pitää pystyä hyökkäysalueella pitämään ja kontrolloimaan palloa ja luotua tilanteita ns. hitaiden hyökkäysten kautta.

Kreikka on Suomen takana lohkokakkosena. Se voitti ensimmäisessä pelissään Viron 1-0, mutta hävisi seuraavassa Unkarille 1-2. Viimeisimmässä pelissään Kreikka otti revanssin Unkarista 1-0-kotivoitolla.

Kanervalla on mielessä keinoja, joilla Kreikkaa voidaan horjuttaa.

– Kreikan puolustaminen… Ei voi sanoa, että ne puolustaa huonosti, mutta sieltä löytyy tiettyjä asioita, joihin me voidaan iskeä. Se ei ole aina niin aktiivista. Ne puolustaa aika rohkeasti: linja on välillä aika korkealla, eli siellä selustassa on tilaa. Meidän pitää pystyä hyödyntämään se oikea-aikaisilla aloitteilla, laadukkailla syötöillä.

– Ne puolustaa aika tiiviisti leveys- ja pituussuunnassa, eli tavallaan painopisteenvaihdot ristipalloilla avaa meille mahdollisesti tilaa myös.

Kanerva ei vielä lähtenyt paljastamaan, nähdäänkö Huuhkajien kokoonpanossa muutoksia.

– Valmistavien harjoitusten jälkeen täytyy tsekata vielä pelaajien fyysinen status, että minkä verran painaa edellinen peli jaloissa.

– Totta kai tässä on jo etukäteen funtsinu, että ketkä voivat Kreikkaa vastaan olla sellaisia pelaajia, jotka pystyvät tuomaan tulosta. Tietysti nämä kaverit, jotka oli Viroa kaatamassa, teki hyvän duunin ja ansaitsee paikan myös jatkossa avauksessa, mutta tässä täytyy katsoa kokonaisuutta aika tarkkaan. Voi olla, että tulee jotain muutoksia, mutta ei välttämättä, hymyili Kanerva.