Manchester Unitedin ranskalaistähden Paul Pogban tapa laukoa pilkkuja on herättänyt hilpeyttä sosiaalisessa mediassa.

Pogballa on tapana ”hiippailla” hiljalleen pallolle ennen laukaustaan. Sunnuntaina hän otti 26 askelta ampuessaan rangaistuspotkua Evertonia vastaan. Pogban laukaus torjuttiin, mutta hän iski paluupallon sisään. United voitti ottelun 2-1.

Sosiaalisessa mediassa naureskeltiin, että entinen pikajuoksutähti Usain Bolt juoksi 100 metriä nopeammin kuin Pogba ampui pilkkunsa.

Fẹ́mi🇳🇬🇿🇦

@FemiYB
Usain bolt 100m sprint vs Pogba penalty run up

Pogballe kuittaili myös hänen oma joukkuekaverinsa, laitapuolustaja Luke Shaw, joka vitsaili, että hän käänsi uransa uudelleen nousuun ja kirjoitti uuden jatkosopimuksen samassa ajassa.

Luke Shaw

@LukeShaw23
Make a comeback in your career and renew your contract. #ThingsYouCanDoDuringPogbasPenaltyRunUp

Pogba on tällä kaudella laukonut viisi rangaistuspotkua, joissa hän on ottanut yhteensä 92 askelta. Pilkuista kolme on mennyt suoraan maaliin, yksi torjuttiin ja Evertonia vastaan hän hoiti homman lopulta kotiin.

Keskimäärin hän ottaa siis 18,4 askelta ampuessaan rangaistuspotkua. Pogban onnistumisprosentti pilkuissa on tällä kaudella 60. Ranskalaistähti avasi erikoista tekniikkaansa BBC:lle.

– Yritän aina horjuttaa maalivahtia. Ehkä he tietävät, miten lauon pilkkuja. Ehkä minun on harjoiteltava sen muuttamista, jos maalivahdit tietävät askeleeni.