Manchester City vankisti asemiaan Mestarien liigan F-lohkon kärjessä haettuaan 3-0 -vierasvoiton Shakhtar Donetskin kotikentältä. Saavutus oli sikälikin komea, että kyseessä oli kautta aikain ensimmäinen kerta, kun jokin brittiseura onnistui voittamaan Shakhtarin tämän kotikentällä.

Cityn voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna, vaan maalipaikkoja syntyi siihen malliin, että lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin. Muun muassa Gabriel Jesus ja Riyad Mahrez hassasivat useita maalipaikkoja.

Cityn päävalmentaja Pep Guardiolaan joukkueen esitys teki joka tapauksessa valtavan suuren vaikutuksen. Katalaanimanageri oli niin otettu omiensa suorituksesta avausjaksolla, että hän kuvaili sitä jopa oman aikakautensa parhaaksi. Paljon sanottu Cityn viimevuotisen dominanssin jälkeen.

– Uskomatonta. Ensimmäinen puoliaikamme oli paras puoliaikamme, minkä olemme näiden kolmen kauden aikana pelanneet, Guardiola kehui pelin jälkeen Goalin mukaan.

Squawka

@Squawka
Shakhtar 0-3 Man City FT:

Shots: 14-24
Possession: 48%-52%
Chances created: 8-19
Passing accuracy: 81%-86%

Pep Guardiola’s side stroll to a comfortable Champions League away win in Ukraine, thanks to goals from D. Silva, Laporte and B. Silva.

– Tappiomme Lyonille asetti meille kovia paineita. Tuloksemme viimeisillä minuuteilla vieraspelissä Hoffenheimia vastaan merkitsee, että olemme hyvässä tilanteessa ja kohtalomme on omissa käsissämme.

– Kaikkien tyytyväisin olen siihen tapaan, miten me pelasimme. Tulos on erinomainen, koska toisella jaksolla näimme, mihin Shakhtar pystyy. He painostivat ankarasti, ja heillä on aina lahjakkaita pelaajia.

– Vierasvoitto on todella tärkeä. Nautimme tästä voitosta tänä iltana ja tulevina päivinä, Guardiola lupasi.