Puolan pääsarjassa Miedź Legnicassa upeasti alkukaudella pelannut Petteri Forsell sai vihdoin palkinnon kovasta työstään, kun hänet valittiin A-maajoukkueen mukaan tuleviin Nations Leaguen otteluihin. Forsell kertoi Huuhkajien Facebook-livessä kuulumisistaan.

Katso Huuhkajien tulevat ottelut ja Nations Leaguen lohkotilanne täältä.

Forsell on tehnyt 11 ottelussa kuusi maalia ja mies on neljäntenä Puolan Ekstraklasan maalipörssissä. Forsellin viime kausi oli rikkonainen ja vauhtia haettiin Ruotsista Örebrosta. Lopulta tie vei takaisin Legnicaan, jossa hän pelasi Puolan ykkösdivisioonaa kausina 2015-16 ja 16-17.

– Silloin kun lähdin (kauden 2016-17 päätteeksi), niin sen jälkeen on vaihtunut vähintään puolet pelaajista ja koko valmennusjohto. Oikeastaan kaikki on vaihtunut. Se oli oikeastaan ihan uusi joukkue, vaikka periaatteessa olikin sama joukkue, Forsell kertoi.

Forsell teki parhaalla kaudellaan (2016-17) Puolan ykkösdivisioonassa yhteensä 13 maalia. Nyt vauhti on ollu entistäkin hurjempaa. Viime tammikuussa Forsell siirtyi Legnicaan ja rooli oli alempana kuin tällä kaudella, josta kertoi myös maalisaldo eli vain yksi osuma.

– Silloin pelasin oikeastaan keskikentän keskellä. Kaikki ymmärtävät, että siitä on vähän pidempi matka tehdä maaleja kuin siltä paikalta, missä olen nyt pelannut, eli puhtaana hyökkääjänä. Se on yksi syy.

– Olemme videovalmentajan ja valmentajien kanssa käyneet läpi, että miten pääsisin laukomaan enemmän. Kun laukoo paljon, niin välillä osuu ja maalejakin tulee.

Tällä kaudella Forsellin vastuulle on myös annettu vapaapotkut laukaisuetäisyyksiltä. Cupin puolella Forsell maalasi vapaapotkusta, mutta enemmänkin olisi toiveissa onnistua.

– Odotan vielä enemmän itseltäni vapaapotkuissa. Niitä kuitenkin harjoitellaan joka päivä, semmoinen viisi tai kuusi kertaa viikossa, niin kyllä niistä pitäisi vielä enemmän tulla maaleja, Forsell totesi.

Perjantaina Suomi kohtaa vieraissa Viron. Forsell odottaa innolla tulevia harjoituksia ja pelejä A-maajoukkueen kanssa.

– Aiemmin kun olen ollut (maajoukkueessa) mukana, olen pelannut Veikkausliigaa. Silloin täällä on ollut tosi kova tempo. Odotan nyt innolla harjoituksia ja pelejä, kun tietää, että on treenannut ja pelannut kovemmassa temmossa kuin aiemmin kun on ollut mukana. Odotan itseltäni paljon enemmän tällä hetkellä.