RoPS varmisti hopeamitalinsa – TPS pakkovoiton edessä ensi viikolla välttääkseen karsinnat

© Kuva: Juha Tamminen
Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Veikkausliigan toiseksi viimeinen kierros pelattiin sunnuntaina.

RoPS varmisti hopeamitalinsa voitettuaan VPS:n vieraskentällä Lassi Lappalaisen loppuhetkien ratkaisumaalin ansiosta lukemin 2-1. RoPS:n olisi pitänyt menettää ottelussa pisteitä, jotta KuPS:lla tai Hongalla olisi ollut mahdollisuudet napata rovaniemeläisiltä hopeamitali.

Helsingissä jo mestaruutensa varmistanut HJK pelasi kauden viimeisen kotiottelunsa voittamalla sarjapaikastaan taistelevan SJK:n João Klaussin täysosumalla luvuin 1-0. Maali oli Klaussille sarjakauden 20. maali. Brasilialaisesta tuli 2000-luvun kolmas 20 maalin rajapyykkiin yhden kauden aikana yltänyt pelaaja Veikkausliigassa.

KuPS onnistui kuin onnistuikin kaatamaan TPS:n onnenkantamoisen avulla ottelun loppuhetkillä. Isäntien Petteri Pennanen keskitti pelivälineen boksiin, josta se kimposi TPS-pelaajan kautta turkulaisten verkkoon. Kuopiolaiset nappasivat vieraiden oman maalin myötä täyden pistepotin luvuin 2-1.

KuPS on parhaillaan kiinni pronssimitalissa maalieronsa ansiosta.

TPS:lle tappio tietää sitä, että turkulaisten on voitettava ensi viikolla HJK sarjan päätöskierroksella kotikentällään ja samalla toivoa, ettei SJK ja/tai IFK Mariehamn voita omia otteluitaan. Muussa tapauksessa Mika Laurikaisen miehistö pelaa karsinnoissa joko KPV:ta tai HIFK:ta vastaan.

FC Lahti onnistui katkaisemaan sunnuntaina jopa kolme kuukautta kestäneen voitottoman putkensa. Lahti kaatoi Ilveksen Tammelassa Pavel Osipovin toisen jakson voittomaalin ansiosta luvuin 1-0. Lahti oli edellisen kerran napannut täyden pistepotin heinäkuun 22. päivä. Lahden voitoton putki kesti lopulta 12 ottelun verran.

Kierroksen kenties yllättävin tulos nähtiin Kemissä. Sarjassa viimeisenä majaileva ja putoamisensa jo varmistanut PS Kemi kaatoi sarjapaikastaan taistelevan IFK Mariehamnin luvuin 2-0 Juho Mäkelän ja Ville Moilasen täysosumilla. Maali oli 19-vuotiaan Moilasen ensimmäinen Veikkausliigassa. Vieraiden Hamed Coulibaly sai suoran punaisen kortin avausjakson puolivälissä.

Veikkausliigan päätöskierros pelataan ensi viikon lauantaina klo. 15.00.

Veikkausliigan toiseksi viimeisen kierroksen tulokset

HJK-SJK 1-0 (1-0)
37′ Klauss 1-0

Ilves-FC Lahti 0-1 (0-1)
71′ Osipov 0-1

FC Inter-Honka 0-2 (0-1)
22′ Borjas Martín González 0-1
93′ Javi Hervás 0-2

PS Kemi-IFK Mariehamn 2-0 (1-0)
45′ Mäkelä 1-0
87′ Moilanen 2-0

KuPS-TPS 2-1 (0-1)
36′ Elias Ahde 0-1
67′ Pennanen 1-1
81′ Oma maali 2-1

VPS-RoPS 1-2 (0-0)
60′ Agnaldo 0-1
71′ Joonas Vaahtera 1-1
89′ Lappalainen 1-2

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kerroinvertailu ottelulle SJK Seinäjoki - RoPS 19.08.2019

Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliLähde: Napolin ykköstähti taistelee aikaa vastaan – PSG odottaa keskiviikkona
Seuraava artikkeliRiemu repesi napapiirillä – RoPS:n mahtikausi sai vihdoin palkintonsa