Barcelonan akatemia on tunnettu nimekkäistä pelaajista, joista osa on lyönyt läpi seuran edustusjoukkueessa ja osa muualla päin maailmaa.

Yksi nimi, joka unohtuu usein keskustelusta on Internazionale Milanon kapteeni, argentiinalaishyökkääjä Mauro Icardi, joka pelaa tänään entistä seuraansa vastaan Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Icardi muutti jo yhdeksänvuotiaana Argentiinasta Espanjan Kanariansaarille. Hän sai jalkapallo-oppinsa Vecindariossa, jonka eri ikäluokissa hän iski tiettävästi yhteensä yli 500 maalia.

Barcelona pestasi Icardin akatemiaansa vuonna 2008 ja teki hänestä Espanjan parhaiten palkatuimman 14-vuotiaan jalkapalloilijan alun.

Icardin maalitehtailu jatkui myös Barcelonan juniorijoukkueissa. Hänet bongannut pelaaja-agentti Abian Morano Santana kertoi ESPN:lle, että Icardi oli ensimmäisenä ja toisena vuotenaan Barcelonassa joukkueen paras maalintekijä. Kolmannen kauden joulukuussa hän suuntasi Sampdorian joukkueeseen Italiaan, jossa hän kehittyi yhdeksi maailman pelätyimmistä hyökkääjistä.

FC Barcelona

@FCBarcelona
#BarçaInter is coming…
🔙 Icardi's goals... with Barça 🔵🔴

Interissä Icardi on pelannut 191 ottelua tehden niissä yhteensä 113 maalia. Hänet on yhdistetty viime vuosina moniin muihin Euroopan huippuseuroihin. Myös paluusta Barcelonaan on ollut puhetta, mutta argentiinalaishyökkääjä vakuuttaa viihtyvänsä Milanossa.

– Olen todella onnellinen Milanossa, erittäin onnellinen Interissä. Perheeni on onnellinen täällä, eikä minulla ole juuri nyt tarvetta tai halua lähteä, sanoi Icardi lehdistötilaisuudessa Football Italian mukaan.

– Barcelonan akatemiassa pelaaminen oli erittäin tärkeää aikaa minulle ja uralleni, sillä opin siellä paljon. Aloitin urani täällä (Barcelonassa), heidän kohtaamisensa pelaajana Mestarien liigassa on epäilemättä erityistä ja jännittävää.

– Minun ei kuitenkaan tarvinnut ajatella kahdesti, kun sain Sampdorialta mahdollisuuden tulla Italiaan. Se oli oikea päätös minulle ja edustajilleni.