Helsingin IFK voitti lauantaina Ykkösen kärkikamppailussa Kokkolan Pallo-Veikot 2-1.

HIFK nousi voitolla KPV:n ohi sarjakärkeen, suoran nousijan paikalle, kun jäljellä on enää yksi kierros. KPV on nyt karsijan paikalla, toisena, kaksi pistettä HIFK:ta perässä.

Ykkösen toiseksi sijoittunut joukkue kohtaa karsinnassa Veikkausliigan viimeistä edelliseksi sijoittuneen joukkueen. Karsinnan voittaja pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa, häviäjä Ykkösessä.

Lauantain ottelussa kaikki maalit nähtiin jo ensimmäisen vartin aikana. Kalle Multanen vei KPV:n johtoon, mutta seuraavaksi Pekka Sihvolan laukaus kimposi Tuomas Mustosen kautta vieraiden maaliin. Sihvola onnistui itse maalinteossa vain hetkeä myöhemmin.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
STADI 2 - 1 KOKKOLA

HIFK kohtaa viimeisellä kierroksella vieraskentällä AC Kajaanin, KPV isännöi KTP:ta.

Nyt ovat selvillä molemmat joukkueet, jotka tipahtavat Ykkösestä sarjatasoa alemmas Kakkoseen. Vielä viime vuonna pääsarjassa pelannut JJK hävisi AC Kajaanille 1-2 ja jäi putoamisviivan alapuolelle. Voitolla JJK olisi noussut Kajaanin ohi, mutta nyt joukkueiden välillä on viisi pistettä, kun jäljellä on enää yksi ottelu. JJK:n lisäksi Kakkoseen putoaa Klubi 04, jonka visiitti Ykköseen jää siten yhden kauden mittaiseksi.

JJK Jyväskylä

@JJK1923
Taisto Harjulla on tauonnut. Michael Ibiyomi osui toisella puoliajalla kahdesti. JJK putoaa kaudeksi 2019 Kakkoseen. Ensi viikonloppuna kauden viimeinen ottelu AC Oulun vieraana. #ootmunjjk #jjk #äläkiusaa #jjkkajaani #ykkönen

Ykköseen nousevat ensi kaudeksi Musan Salama ja Tampereen Pallo-Veikot.