Vain kaksi Valioliiga-tähteä on Teemu Pukin edellä Nations Leaguen maalipörssissä

© Kuva: Juha Tamminen

Teemu Pukki teki sen taas. Hän iski perjantaina Huuhkajien ja ottelun ainoan osuman, kun Viro kaatui Uefa Nations Leaguessa vieraskentällä lukemin 1-0.

Suomi on nyt kolmen ottelun jälkeen Nations Leaguen C-liigassa oman lohkonsa kärjessä. Suomi on voittanut kaikki kolme peliään päästämättä maaliakaan ja iskenyt jokaisessa ottelussa yhden osuman, joista jokainen on ollut Pukin käsialaa.

Pukki yltää kolmella osumallaan koko Nations Leaguen maalipörssin kolmannelle sijalle. Hänen edellään ovat vain Belgian Romelu Lukaku (Manchester United) ja Serbian Aleksandar Mitrović (Newcastle), joilla on molemmilla neljä maalia.

BBC:n tilastojen mukaan Pukki on laukonut Nations Leaguen peleissä yhteensä yhdeksän kertaa. Hänen vedoistaan 56 prosenttia, eli viisi laukausta on mennyt maalia kohti.

Serbian Mitrović on laukonut kolmessa ottelussa yhteensä 13 kertaa, ja laukauksista 69 prosenttia, eli yhdeksän on mennyt maalia kohti.

Belgialaistähti Lukaku on ollut kolmikosta myös peliaikaansa nähden tehokkain, sillä hän on pelannut Nations Leaguessa vasta kaksi peliä, joissa hän oli kummassakin alusta loppuun kentällä. Kolme ottelua pelanneet Pukki ja Mitrović ovat kertaalleen otettu vaihtoon toisen jakson lisäajalla.

Lukakun kymmenestä laukauksesta puolet ovat menneet maalia kohtia.

Nations Leaguen maalipörssi Top 5

1. Romelu Lukaku, Belgia – 4 maalia, 0 syöttöä

2. Aleksandar Mitrović, Serbia – 4 maalia, 0 syöttöä

3. Teemu Pukki, Suomi – 3 maalia, 0 syöttöä

4. Danel Sinani, Luxemburg – 2 maalia, 2 syöttöä

5. Rodrigo Moreno, Espanja – 2 maalia, 1 syöttöä


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!