Hyökkääjä Rasmus Karjalainen on tyytyväinen kauteensa Kuopion Palloseuran riveissä.

Karjalainen, 22, on voittamassa joukkueen sisäistä maalipörssiä 16 liigaosumallaan. Hyökkääjälupauksen hyvät otteet noteerasi myös Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva, joka antoi Karjalaiselle maajoukkuedebyytin toukokuussa, jolloin hänet valittiin Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi. Nyt Karjalaisella on vyöllään neljä A-maaottelua, joista kaksi oli Nations Leaguessa.

– Kyllä on ollut hieno sarjakausi, iloitsee Karjalainen KuPS:n sivuilla.

– Tavoitteena oli tehdä tällä kaudella 15 liigamaalia, ja se onnistui. Veikkausliigan maalintekijäkuninkuuden olisin myös halunnut saavuttaa, nyt se menee HJK:n Klaussille (20). Nälkää on vielä. On ollut hyvä kausi. Ylä- ja alamäkiä on ollut, kauden lopussa me on noustu hienosti mukaan tähän tilanteeseen.

Karjalainen siirtyi Kuopioon pelattuaan viime vuonna läpimurtokautensa Veikkausliigassa PS Kemissä. Ensimmäinen kausi KuPS:ssa on vastannut hyökkääjän odotuksiin.

– Ja on jopa ylittänyt ne. Seura on auttanut joka asiassa hienosti ja joukkuehenki on priimaa.

– Tavoitteena oli nousta pelaajana seuraavalle tasolle ja koen, että olen sen stepin myös ottanut. Pelaajana olen kehittynyt joka tavalla, fyysisyyttä on tullut lisää ja pelikäsitys on parantunut.

KuPS kohtaa lauantaina Veikkausliigan päätöskierroksella IFK Mariehamnin vieraissa. Kummallakin riittää ottelussa panosta, sillä KuPS taistelee Hongan kanssa pronssimitaleista ja paikasta europeleihin, IFK Mariehamn yrittää välttää joutumisen liigakarsintoihin.