Zlatanin mestaruushaaveet murskaksi – LA Galaxy romahti käsittämättömästi ulos playoffeista

© Kuva: Getty Images

Zlatan Ibrahimovic on voittanut pitkällä urallaan paljon, mutta tällä kaudella pokaalikokoelma ei kartu. LA Galaxy putosi kalkkiviivoilla tylysti ulos MLS:n pudotuspeleistä.

ESPN:n kuvaamalla videolla näkyy, kuinka raskaasti Zlatan pelikavereineen pudotuspeleistä putoamisen otti.

LA Galaxy tarvitsi voiton MLS:n päätöskierroksen ottelusta Houston Dynamoa vastaan playoff-paikan varmistamiseksi. Kaikki näyttikin kotijoukkue Galaxyn kannalta erittäin hyvältä, kun se voitti ottelun ensimmäisen puoliajan norjalaishyökkääjä Ola Kamaran maaleilla 2-0.

Toisella jaksolla koitti kuitenkin romahdus. Ensin iski Rommel Quioto, sitten rankkarista Mauro Manotas ja lopulta 79. minuutilla kolumbialaiskärki Manotas uudelleen. Galaxyn jo varmalta näyttänyt jatkopaikka kariutui 2-3 -tappioon, eikä se onnistunut nousemaan Real Salt Laken ohi läntisen konferenssin kuudenneksi ja pudotuspeleihin.

Ottelun lisäajan kahdeksannella minuutilla Houston Dynamon Ronaldo Peña ajettiin vielä kahdella varoituksella ulos.

Galaxyn tappion kirvelevyyttä lisää sekin, että ottelu oli Houston Dynamolle merkityksetön, sillä sen pudotuspelihaaveet olivat karanneet jo aiemmin.

MLS:n kolmesta suomalaispelaajasta vain New York City FC:n Alexander Ring jatkaa pelejään pudotuspeleissä. Rasmus Schüllerin Minnesotan ja Jukka Raitalan Montreal Impactin kausi päättyi runkosarjaan.

Läntisen konferenssin voitto meni Sporting Kansas Citylle ja itäisen New York Red Bullsille.