Arsenalin saksalaistähti Mesut Özil oli haluttu pelaaja viime talvena.

Özilin, 30, sopimus oli päättymässä viime kauden jälkeen, mutta hän kirjoittikin tammikuussa seuran kanssa jatkosopimuksen, joka teki hänestä seurahistorian parhaiten palkatuimman pelaajan. BBC:n mukaan Özil tienaa uudella diilillään noin 400 000 euroa viikossa (ennen veroja).

Saksalaisen agentti Erkut Sogut kertoi Standard Sportille, että Özilillä olisi ollut mahdollisuus tarttua vielä rahakkaampiin tarjouksiin, mutta kahisevan kerääminen ei ollut hänelle tärkeintä.

– Me saimme todella isoja tarjouksia Aasiasta, osa niistä oli hulluja tarjouksia. Mutta raha ei ollut missään tapauksessa Mesutille isoin tekijä.

Sogutin mukaan Özilin kaltaisten pelaajien sopimusneuvotteluissa tulee ottaa monta asiaa huomioon.

– Raha on ehdottomasti yksi tärkeä asia otettavaksi huomioon, mutta ihmisten on muistettava, että jalkapalloilijan kyvyt ovat vain yksi osa sopimusneuvotteluja. Jalkapalloilijan kaupallinen vaikutus on nykyään elintärkeä asia.

– Mesut on Valioliigan seuratuin pelaaja sosiaalisessa mediassa, ja luin juuri, että hänen paitojaan myydään seurassa eniten.

– Nämä kaikki ovat asioita, jotka pitää ottaa huomioon. Joten Mesutin kaltaisen pelaajan kohdalla kaupallinen puoli on todella tärkeä. Hän on pelannut eri maissa ja hän pelasi kymppipaikalla Saksan joukkueessa, joka voitti maailmanmestaruuden.