Barcelona teki kaikkensa saadakseen aikoinaan brassilegenda Ronaldon – ”Minun oli naamioiduttava tarjoilijaksi”

© Kuva: Getty Images

Brasilialaislegenda Ronaldo on monien silmissä kaikkien aikojen paras hyökkääjä jalkapallossa.

Vuonna 2011 uransa päättänyt Ronaldo, 42, ihastutti Euroopassa mättämällä maaleja Hollannin, Italian ja Espanjan suurseuroissa.

Brasilialaiskärki oli jo paljon otsikoissa ennen hänen siirtoaan PSV:hen kesällä 1994, sillä hänet oli 17-vuotiaana valittu edustamaan kotimaataan Yhdysvaltojen MM-kisoihin, jotka Brasilia voitti. Ronaldo ei pelannut kisoissa otteluakaan, mutta hän pääsi nostamaan MM-kannua kahdeksan vuotta myöhemmin Etelä-Korean ja Japanin kisoissa. Vuonna 1998 hän saavutti Brasilian kanssa hopeaa.

Ronaldo oli välitön menestys Euroopassa. Hän iski PSV:lle 54 ottelussa yhteensä 51 maalia. Brassihyökkääjän seuraava osoite oli Espanjan suurseura Barcelona, jonka oli turvauduttava erikoisiin keinoihin saadakseen nuoren maalitykin riveihinsä.

Barcelonan entinen varapresidentti ja seurapresidentti Joan Gaspart kertoi Goalin haastattelussa, että seurat olivat päässeet jo yhteisymmärrykseen Ronaldon kauppaamisesta, mutta PSV tulikin katumapäälle ja yritti estää siirron toteutumisen.

– Minun oli jopa naamioiduttava tarjoilijaksi saadakseni hänen allekirjoituksensa.

– PSV:n kanssa neuvottelu ei kestänyt kauan. Siirtosumma oli silloin 1,500,000,000 pesetaa eli noin 15 miljoonaa euroa tämän päivän rahassa.

– Mutta sopimuksenteossa oli pieni ongelma. Meidän oli saatava pelaajan suostumus ja me tarvitsimme sen ennen heinäkuun 15. päivää, koska silloin sopimuksemme PSV:n kanssa olisi mennyt umpeen.

Gaspartin oli keploteltava itsensä Ronaldon puheille.

– PSV tajusi, että he eivät halunneetkaan menettää pelaajaa ja he soittivat Brasilian jalkapalloliitolle varmistaakseen, että Ronaldo ei tee sopimusta Barcelonan kanssa.

Gaspart matkusti Brasiliaan hakemaan Ronaldon allekirjoitusta sopimukseen, eikä hän ollut tietoinen, että PSV yritti laittaa kapuloita Barcelonan rattaisiin.

– Ovella oli kaksi vartijaa, jotka eivät päästäneet minua tapaamaan Ronaldoa tai ketään muutakaan pelaajaa. Tapasin hotellissa espanjalaisen tarjoilijan, joka lainasi minulle työvaatteitaan ja antoi minulle tarjottimen ja Coca Colan.

– Laitoin valeasun päälleni, tervehdin vartijoita ja sanoin, että minua oli pyydetty tuomaan limonadi vieraalle. Tällä kertaa he päästivät minut läpi.

– Koputin Ronaldon oveen ja hän avasi sen itse. Hän allekirjoitti sopimuksen siinä hetkessä sängyllään.

Ronaldo vietti Barcelonassa vain yhden kauden, mutta jätti lähtemättömän vaikutuksen katalonialaisseuraan iskemällä sille 47 maalia 49 ottelussa.

Myöhemmin urallaan hän edusti Internazionale Milanoa, Real Madridia ja AC Milania, kunnes hän palasi pelaamaan kotimaahaansa.

PSV isännöi tänään keskiviikkona Barcelonaa Mestarien liigan lohkovaiheessa. Ottelu alkaa kello 22.00, ja sen näyttää C More.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.