29 murhayritystä, kaksi vaarallisen ruumiinvamman tuottamusta ja räjäytys. Nimellä ”Sergej W.” tunnettu rikollinen sai raskaan syytelistan Borussia Dortmundin joukkueen bussia kohtaan kohdistamastaan pommi-iskusta, ja myös tuomio oli odotetun ankara.

Tuomioistuin määräsi tekijän 14 vuodeksi vankilaan. Saksan valtionsyyttäjä oli vaatinut syytetylle elinkautista.

Pieninä lieventävinä asianhaaroina otettiin huomioon, että 29-vuotias Sergej W. pyysi tekoaan anteeksi pelaajilta ja loukkaantuneilta poliisilta ja auttoi tapauksen selvittämisessä. Hän kertoi avoimesti muun muassa pommiensa rakentamisesta.

Sergej W. ei osoittanut juuri minkäänlaista reaktiota tuomionsa kuullessaan. Toistaiseksi on epäselvää, aikooko jompikumpi osapuoli valittaa tuomiosta.

Pommi-iskui tapahtui 11.3.2017 Mestarien liigan puolivälieräottelun alla. Dortmundin joukkue oli poliisisaattuessa matkalla hotellilta stadionille, kun bussia ravisutti kolme räjähdystä. Räjähteet oli kiinnitetty tien varrella oleviin puihin ja aitaan.

Dortmundin oli määrä pelata AS Monacoa vastaan kotikentällään. Ottelu pelattiinkin lopulta seuraavana päivänä – äänekkäästä kritiikistä huolimatta – vaikka saksalaisjoukkueen pelaajat olivat ymmärrettävästi tapahtuneesta hyvin järkyttyneitä. Pahiten iskussa loukkaantui espanjalaistoppari Marc Bartra, jonka käsi murtui räjähdyksen seurauksena.

Sergej W. on kiistänyt halunneensa tappaa Dortmundin pelaajia. Hänen aikomuksensa oli miehen omien sanojen mukaan kylvää pelkoa, jotta Dortmundin osakekurssi romahtaisi, ja hän itse ansaitsisi sitä kautta rahaa.

Borussia Dortmundin lehdistövastaava Sascha Fligge kommentoi tuomiota vain rajallisesti, sillä joukkueella on keskiviikkona edessään Mestarien liigan ottelu Club Bruggea vastaan.

– Kuulimme uutisen muutamia sekunteja sitten, ja pyydän ymmärrystä sille, että keskitymme tänään vain tulevaan otteluun, Fligge sanoi tiistaisessa lehdistötilaisuudessa.

– Se aihe oli joukkueen sisällä joka tapauksessa loppuun käsitelty jo kauan aikaa sitten. Nyt keskitymme vain urheiluun ja katsomme eteenpäin.

Lähde: Der Westen