Etelä-Amerikan Mestarien liigan, Copa Libertadoresin, finaalissa nähdään Argentiinan kahden suurimman ja suosituimman seuran kohtaaminen, River Platen ja Boca Juniorsin välinen Superclásico.

Boca Juniors eteni finaaliin kaatamalla brasilialaisen Palmeirasin yhteismaalein 4-2. River päätyi semifinaaliparissa 2-2-tasapeliin brasilialaista Grêmiota vastaan, mutta eteni jatkoon vierasmaalisäännön turvin.

Etelä-Amerikassa ihmeteltiin muutaman päivän ajan, voiko Superclásico-finaali kaatua Grêmion valitukseen. Brasilialaiset tekivät valituksen Riverin valmentajasta Marcelo Gallardosta, joka rikkoi toimitsijakieltoaan tiistaina välierän toisessa osaottelussa.

Lauantaina Etelä-Amerikan jalkapalloliitto Conmebol ilmoitti, että se oli hylännyt Grêmion valituksen. Gallardo sai kuitenkin kolmen ottelun toimitsijakiellon ja ison sakon.

Grêmio voi vielä valittaa päätöksestä.

Jos tilanteeseen ei tule enää muutosta, argentiinalaisjätit kohtaavat finaalin ensimmäisessä osassa marraskuun 10. päivänä Boca Juniorsin La Bomboneralla ja kaksi viikkoa myöhemmin toisessa osassa River Platen Estadio Monumental Antonio Vespucio Libertilla.