Suomi päätti hienosti menneen Nations League -taipaleensa kahteen peräkkäiseen tappioon. Lohkovoitto varmistui 0-1 -tappiollakin Kreikassa, ja päätöskierroksella Unkari oli parempi maalein 2-0. Tulokset vetivät ilmeet totuttua vakavammiksi, mutta tärkein välitavoite kohti EM-kisoja, eli Nations Leaguen lohkon ykkössija Suomelle onneksi irtosi.

Tässä jutussa esitämme arviomme Huuhkajien marraskuun onnistujista ja epäonnistujista.

Lukas Hradecky, 90 min Kreikkaa vastaan – Huuhkajien luotettava ykkösvahti piti maalinsa koskemattomana neljässä ensimmäisessä Nations Leaguen ottelussa, mutta joutui vihdoin antautumaan torstaina Ateenassa. Tuolloinkin pallo meni maaliin oman pelaajan jalasta. Vahvaa peliä Leverkusen-vahdilta jälleen. Pelaa kovalla itseluottamuksella, eikä mahtanut maalille mitään. Kouluarvosana: 9

Jesse Joronen, 90 min Unkaria vastaan – FC Kööpenhaminan torjuja sai sunnuntaina ensimmäisen tilaisuutensa Nations Leaguessa, kun Markku Kanerva antoi Hradeckylle lepovuoron. Vaikka Joronenkin on päässyt pelaamaan koko ajan kovemmissa paikoissa, jätti itsestään hermostuneen kuvan. Unkarin molemmissa maaleissa laukauksessa oli laatua, mutta mahdottomia torjuttavia kumpikaan ei ollut. Etenkin jälkimmäinen osuma kismitti selvästi miestä itseäänkin. Lisäksi Joronen oli lähellä lahjoittaa vastustajalle avopaikan uhkarohkealla poikittaissyötöllään. Kehnosti käytetty näyttöpaikka. Kouluarvosana: 6

Jere Uronen, 180 min kahdessa ottelussa – Pelasi koko Nations League -taipaleensa heikoimmat pelit. Uronen oli tavalla tai toisella todistamassa lähietäisyydeltä kaikkia viikon kolmea takaiskumaalia, vaikkei ollutkaan välttämättä pääsyyllinen yhteenkään. Lähti ahnaasti tukemaan hyökkäyksiä takaa-ajoasemassa Unkarissa, mutta sihti vetopaikoissa oli tällä kertaa huono. Kouluarvosana: 6

Paulus Arajuuri, 180 min kahdessa ottelussa – Tim Sparvin poissaollessa Huuhkajia kipparoinut Arajuuri uhkui jälleen peli-iloa ja taistelutahtoa, kuten aina. Arajuuri paimensi hienosti Kreikan ja Unkarin isokokoisia hyökkääjiä, eikä ollut pikkukolhuista moksiskaan. Pieni miinus Ádám Szalain hukkaamisesta Unkarin avausmaalissa. Kypsyy vuosi vuodelta isompaan rooliin joukkueessa. Kouluarvosana: 9

Joona Toivio, 90 min Kreikkaa vastaan, 45 min Unkaria vastaan – Arajuuren topparipari pelasi niin ikään vahvasti Kreikassa ja teki erittäin vakuuttavan sisääntulon Unkarissa. Esitteli jopa pallollisia taitojaan ja toi tuttua varmuutta Huuhkajien alakertaan. Väkevä esitys. Kouluarvosana: 9

Albin Granlund, 90 min Kreikkaa vastaan, 45 min Unkaria vastaan – Granlund stunttasi laitapuolustaja polvivaivaista Jukka Raitalaa, eikä onnistunut nappiin. Oli ajoittain vaikeuksissa kaksinkamppailuissa ja teki epäonnisen oman maalin Kreikassa. Sai molemmissa otteluissa varoituksen. Kouluarvosana: 5

Sauli Väisänen, 90 min Unkaria vastaan – Crotonen toppari sai Unkarissa tilaisuutensa, mutta jätti itsestään hermostuneen kuvan. Huono syöttö Uroselle vaikeaan paikkaan johti vääjäämättä Unkarin toiseen maaliin. Pääsi toisella puoliajalla paremmin peliin mukaan, mutta ei nostanut osakkeitaan taistelussa pelipaikasta. Kouluarvosana: 6

Glen Kamara, 90 min molemmissa otteluissa – Lokakuun maaotteluissa hurmannut Kamara ei yltänyt nyt aivan samalla tasolle, kenties aina luotettavan Tim Sparvin puuttuessa rinnalta. Ei silti pettänytkään. Nuoren miehen tulevaisuus ehdottomana runkomiehenä. Kouluarvosana: 8

Joni Kauko, 90 min Kreikkaa vastaan, 30 minuuttia Unkaria vastaan – Kauko sai tilaisuutensa keskikentän loukkaantumisten vuoksi ja täytti paikkansa mukiinmenevästi. Kaikkien ollessa terve pelipaikka edelleen kiven alla, mutta luotettava paikkaaja hädän hetkellä. Kouluarvosana: 7

Thomas Lam, 2 minuuttia Kreikkaa vastaan, 60 minuuttia Unkaria vastaan – Zwollessa koko kauden topparina pelannut Lam pelasi Huuhkajissa keskikentällä, ja esiintyi kelvollisesti. Vastuu Eredivisiesssä on kohentanut itseluottamusta ja pelituntumaa, ja pallollista rohkeutta tuntui olevan aiempaa enemmän. Kaksinkamppailuissakin edistystä. Jätti Unkarissa kentän loukkaantumisen vuoksi. Kouluarvosana: 7

Pyry Soiri, 74 minuuttia Kreikkaa vastaan – Aiemmin syksyllä Huuhkajien suuriin onnistujiin kuulunut Soiri oli päävastuussa Kreikan tekemässä maalissa. Vaikeuksia puolustussuuntaan enemmänkin, eikä hyökkäyssuuntaan tullut tutulla tavalla onnistumisia. Otettiin vaihtoon loukkaantumisen takia. Kouluarvosana: 6

Robin Lod, 90 minuuttia molemmissa otteluissa – Sporting Gijónin Robin Lod vastasi jälleen pitkälti Suomen pelintekemisestä. Liikutti palloa nopeasti ja älykkäästi, mutta tällä kertaa pelikaverit eivät onnistuneet viimeistelyssä. Nauttii selvästi silmin nähden maajoukkueen mukaan pääsemisestä. Unkari-pelissä Suomen paras. Erikoistilanteet jättivät toivomisen varaa. Kouluarvosana: 9

Fredrik Jensen, 16 minuuttia Kreikkaa vastaan – Jalkavammastaan tervehtynyt Augsburgin pelaaja pääsi debytoimaan Nations Leaguessa Soirin loukkaannuttua. Oli vaikeuksissa laidallaan, ja viihtyykin paremmin keskemmällä kenttää. Pystyy paljon parempaankin. Kouluarvosana: 6

Juha Pirinen, 7 minuuttia Kreikkaa vastaan – Vaikka minuutit jäivät vähäisiksi, toi Huuhkajien peliin terävyyttä ja hyvää taisteluasennetta. Voi päästä ringinleventäjäksi jatkossakin. Kouluarvosana: 7

Robert Taylor, 74 minuuttia Unkaria vastaan – 24-vuotias Tromsøn mies sai näyttöpaikkansa Unkarissa ja käytti sen ”tulokkaista” kaikkein parhaiten. Fiksua pelaamista puolustussuuntaan ja muutama hyvä väläytys hyökkäysten rakenteluissa. Pelisilmä jalostunut ja tatsi hyvä. Alkoi hieman väsyä loppua kohden. Kouluarvosana: 8

Petteri Forsell, 16 minuuttia Unkaria vastaan – Hyvän syyskauden Puolassa pelannut Forsell toivoisi varmasti isompaa roolia Huuhkajissa. Näyttöhalut ovatkin tilaisuuden tullen aina valtavat, eikä palkintoa nyt oikein tullut. Forsellin jokaista erikoistilannetta ja laukausta katsotaan suurennuslasin kanssa. Käyttöä jatkossakin, varsinkin jos yhteispeli pelikavereiden kanssa paranee. Kouluarvosana: 7

Teemu Pukki, 90 minuuttia molemmissa otteluissa – Nations League -taipaleen kolmessa ensimmäisessä pelissä maalin tehnyt Pukki jäi tällä kertaa muun joukkueen tavoin maaleitta, mutta paikoille hyökkääjä pääsi tuttuun tapaan. Ahkeraa, fyysistä ja ennen kaikkea älykästä pelaamista, eivätkä viimeistely-yrityksetkään huonoja olleet. Yhteinen sävel Jasse Tuomisen kanssa paranee koko ajan, sillä Pukki tarjoili hyökkääjäparilleen pari erinomaista paikkaa. Kouluarvosana: 9

Jasse Tuominen, 83 minuuttia Kreikkaa vastaan, 90 minuuttia Unkaria vastaan – Viikko sitten 23 vuotta täyttäneen Tuomisen Kreikka-ottelusta jäivät monien mieleen parhaiten kaksi hukattua loistavaa tekopaikkaa. Jälkimmäisen näistä petasi terhakkaalla liikkeellään tosin Tuominen itse. Raatoi tuttuun tapaan uutterasti molempiin suuntiin, ja osoitti sillä hyödyllisyytensä joukkueelle. Vielä kun saisi viimeistelyn kuntoon. Kouluarvosana: 7