Muutama vuosi sitten Kylian Mbappésta ei ollut kuullut kovinkaan moni jalkapallon ystävä, mutta viime aikoina Mbappén nimi on ollut kaikkien huulilla. 19-vuotias ranskalaishyökkääjä on murskannut lukuisia jalkapallon ikäennätyksiä, ja on ollut kuluvan syyskaudenkin aikana yksi Euroopan tehokkaimmista pelaajista.

Muun muassa Time-lehti on julistanut vikkeläliikkeisen Mbappén ”seuraavan sukupolven johtajaksi”.

Kaksi ranskanmestaruutta ja yhden maailmanmestaruuden voittanut Mbappé aloitti uransa AS Bondyssa Pariisin liepeillä. Pojan lahjakkuus huomattiin hyvin varhain, mutta niin ihmeellistä kuin se onkin, ei hänellä ole omaa pelaaja-agenttia. Mbappén asioita hoitavat edelleen isä Wilfrid ja äiti Fayza.

Real Madrid halusi Mbappésta oman ”giganticonsa”

Kuten hyvin tiedetään, siirtyi Mbappé kesällä 2017 AS Monacosta Paris Saint-Germainiin summalla, joka teki hänestä maailman toiseksi kalleimman jalkapalloilijan Neymarin jälkeen. Viime kausi kului vuokralla, ja ”pakollinen” ostosumma pulitettiin vasta tänä kesänä. Järjestely johtui PSG:n pelosta Financial Fair Playn suhteen.

Football Leaks ja Der Spiegel paljastavat keskiviikkona julkaisemassaan artikkelissa, että myös Real Madrid tavoitteli tosissaan Mbappéa kesällä 2017. Pojan lapsuuden idoli oli Cristiano Ronaldo, ja Football Leaksin dokumentit paljastavat, että Real Madrid teki Mbappésta massiivisen 180 miljoonan euron tarjouksen.

Siirto ei jäänyt kauaksi toteutumisesta, mutta jarrua painoi lopulta isä Wilfrid. Hän pelkäsi, ettei Mbappé saisi peliaikaa, kun hyökkäyksessä häärisi tehotrio Gareth Bale, Karim Benzema ja Cristiano Ronaldo. Niinpä elokuussa Mbappé ilmoitti työnantajalleen AS Monacolle, että hän oli päättänyt siirtyä PSG:hen.

Yksityiskone, palkkakuninkuus ja omaa palvelusväkeä

PSG tarjosi Mbappésta samaiset 180 miljoonaa euroa, eikä Monaco voinut vastustaa kiusausta myydä timanttinsa. Sitten oli aika Mbappén perheen isän ja pojan istua neuvottelupöytään PSG:n urheilujohtajan Antero Henriquen kanssa. Neuvotteluissa Mbappé osoitti olevansa armoton ja arvonsa tunteva nuorukainen, kaukana siitä maanläheisestä pikkukylän pojasta, millaisena hänet julkisuudessa esitetään.

Mbappét vaativat PSG:ltä kaikkiaan 55 miljoonaa euroa: viittä miljoonaa allekirjoitusbonuksena sekä 50 miljoonan nettopalkkaa viiden vuoden sopimuksesta.

Ruhtinaalliseen palkkapyyntöön PSG suostui, mutta Football Leaksin mukaan Mbappé esitti pariisilaisseuralle useita muitakin vaatimuksia, joita ei kuitenkaan hyväksytty.

Yksi vaatimuksista oli, että Mbappésta tehtäisiin automaattisesti PSG:n palkkakuningas, mikäli hän voittaisi Ballon d’Or -palkinnon. Tämä ei PSG:lle sopinut – eikä varmaan olisi sopinut Neymarillekaan.

Lisäksi nuorimies vaati, että seura antaisi hänen käyttöönsä joka vuosi 50 tunniksi yksityislentokoneen. Mbappén pitäisi myös saada 30 000 euron kuukausittainen lisä, jotta hän voisi maksaa henkilökohtaisille palkollisilleen: omalle kodinhoitajalle, autonkuljettajalle ja henkivartijalle.

Footy Accumulators

@FootyAccums
According to Der Spiegel, Mbappe had these contract demands for PSG last year..

- €5m signing bonus
- €30,000 a month allowance for personal staff
- 50 hours access to a private jet every year
- Automatically become highest paid PSG player if he wins the Ballon d'Or

Wow. 😳

Mbappét tiedustelivat seuralta myös mahdollista hyvitystä sen varalta, että PSG suljettaisiin FFP-rikkomusten takia ulos Mestarien liigasta. Wilfrid Mbappélle olisi pitänyt antaa myös oikeus olla läsnä joukkueen harjoituksissa.

[readmore from=Football-Leaks]

Kun Mbappét ja PSG olivat päässeet yhteisymmärrykseen, piti vielä AS Monacon kanssa hieroa sopimus valmiiksi. Lähtökohdaksi otettiin Real Madridin tekemä tarjous 180 miljoonaa euroa.

Superagentti ilmaantui kuin tyhjästä

Sopimusneuvottelujen loppuvaiheessa koettiin vielä yllätys, kun joukkoon liittyi portugalilainen ”superagentti” Jorge Mendes. Mendes on tunnetusti usein siellä, missä iso raha liikkuu, ja varhain aamulla 31.8.2017 Mbappén siirtopaperiin kirjoitettiin myös Mendesin nimi. Palkkiokseen Mendes sai ainakin 7,25 miljoonaa euroa – vaikkei hän edes ollut Mbappén virallinen edustaja.

Football Leaksin valistunut arvaus Mendesin osallisuudesta on, että hän oli kuviossa mukana kiihdyttämässä Mbappén Real Madrid -huhuja. Näin pelaajan hintaa saatiin hilattua merkittävästi ylemmäs.