Paris Saint-Germainin konkarimaalivahti Gianluigi Buffon palaa tänään tiistaina ensimmäistä kertaa pelaamaan Italiaan jätettyään Juventuksen kesällä.

PSG vierailee Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa Napolin luona. Kyseessä on 40-vuotiaan Buffonin ensimmäinen euro-ottelu pariisilaisseurassa. Hän oli sivussa PSG:n kolmesta ensimmäisestä lohkopelistä viime kaudella saadun pelikiellon vuoksi.

Paluu Italiaan, jossa Buffon vietti koko aiemman uransa ennen siirtoa PSG:hen, on maalivahtilegendalle tunteikas hetki.

– Tunnen San Paolon (Napolin) stadionin todella hyvin ja ennen kaikkea tiedän siitä tunnelmasta, joka siellä vallitsee joukkueen ja fanien välillä, sanoi Buffon Sport24:n mukaan.

– Mestarien liigaan palaaminen pelikieltoni jälkeen näin tärkeässä ottelussa, joka pelataan Italiassa, Napolissa, saa ehdottomasti ihoni kananlihalle.

– Se on todella tunteellista. Kun päätin jatkaa pelaamista 40-vuotiaana, se johtui siitä, että jalkapallo tuottaa ainutlaatuisia tunteita.

– Olen todella onnekas, kun saan palata Italiaan Mestarien liigan ottelussa Napolia vastaan.

Voitto Napolissa olisi elintärkeä PSG:lle, joka on kolmen ottelupäivän jälkeen lohkossaan kolmantena. Se on pisteen päässä illan vastustajastaan Napolista ja kahden pisteen päässä lohkokärki Liverpoolista, joka kohtaa jumbojoukkue Belgradin Punaisen tähden tiistaina. Punaisella tähdellä on kasassa vain yksi piste.

Edellisessä kohtaamisessaan PSG ja Napoli pelasivat Pariisissa 2-2-tasapelin. Tuolloin PSG tasoitti ottelun vasta toisen puoliajan kolmannella lisäminuutilla.

– Voittamisesta tulee erittäin vaikeaa, koska ensimmäisessä osassa näkemäni Napoli on joukkue, jota tulee kunnioittaa. Meille on tärkeää, ettemme häviä, koska sen jälkeen meillä on vielä kaksi ottelua aikaa korjata tilanne, kommentoi Buffon.

PSG:n päävalmentaja Thomas Tuchel uskoo, että Buffon on taustansa ja kokemuksensa vuoksi avainosassa hyvän tuloksen saamisessa Napolista.

– Gigi tulee auttamaan meitä. Hän tuntee stadionin ja sen ilmapiirin, ja hänestä tulee olemaan paljon hyötyä pukukopissa.

– Gigi vapautuu pelikiellosta, ja hän ansaitsee pelata Italiassa, hänelle tuttua joukkuetta vastaan.