Internazionale Milanon keskikenttäpelaaja Radja Nainggolan kertoi ESPN:n haastattelussa, että hän ei aio palata Belgian maajoukkueeseen mistään hinnasta.

Nainggolan, 30, oli maajoukkueen vakiopelaajia Marc Wilmotsin alaisuudessa. Roberto Martínezin siirryttyä puikkoihin Nainggolan jäi vähäiselle vastuulle, eikä häntä valittu Belgian MM-joukkueeseen mukaan. Inter-tähti ei aio palata maajoukkuepaitaan, vaikka Martínez korvattaisiin jollain muulla valmentajalla.

– En aio palata maajoukkueeseen enää. Sanoin, että lopetan, jos en pääse MM-kisoihin. Olen sanojeni mittainen mies. Pelaan jalkapalloani täällä (Interissä) ja rakastan työtäni, mutta minulla on täällä muutakin elämää.

– Jos maajoukkueen valmentaja vaihtuisi huomenna ja minua pyydettäisiin takaisin, vastaukseni olisi silti ”ei”. Koska kun olen tehnyt päätökseni, niin se pitää. Ei se mene niin, että minua ei kiinnosta, kun tietty valmentaja on puikoissa. Kun minä sanon, että se on ohi, niin se on ohi. Olen miettinyt tämän tarkasti.

Nainggolanin mukaan maajoukkueesta jättäytyminen on antanut hänelle aikaa tehdä muutakin.

– Saan nykyään neljä tai viisi päivää vapaata maaottelutauoilla. Olen tyytyväinen, sillä saan keskittyä Interiin ja muihin asioihin. Se (maajoukkueessa pelaaminen) oli mahtava kokemus. Oli hienoa pelata EM-kisoissa, ja se riitti. Ne olivat henkilökohtaisella tasolla hienoja kokemuksia.

– Olen maajoukkuekaverieni fani. Pidän heistä kaikista ja minulla on hyvät välin heihin kaikkiin. On vain joitain asioita, joita en voi hyväksyä – joitain minusta tehtyjä päätöksiä.

Martínezin mukaan Nainggolan jätettiin pois MM-joukkueesta taktisista syistä, mutta Nainggolan uskoo, että päätöksen taustalla oli jotain muuta.

– Olin todella, todella pettynyt siihen, että minut heitettiin pois, vaikka olin pelannut hyvät EM-kisat. Minä näen asiat eri tavalla. Belgian joukkueessa oli pelaajia, jotka eivät pelanneet seurajoukkueissaan, mutta silti he saivat kutsun.

– Minä pelasin 50 peliä kaudessa ja minut jätettiin silti ulos. En ikinä vaatinut, että minun olisi pitänyt päästä pelaamaan. Minä vain ansaitsin olla joukkueessa enemmän kuin jotkut muut pelaajat.

Nainggolan uskoo, että hänen pahan pojan maineellaan oli vaikutus joukkuevalintaan.

– Sitten tulivat tekosyyt, jotka olivat kaikki säälittäviä. Miksi olisin pelannut 50 peliä Romassa, jos olisin todella elänyt sitä samaa elämää (josta minua kritisoitiin)? Minusta on väärin, että ihmiset sanovat asioita minusta ennen kuin he ovat puhuneet kanssani.

Nainggolan on saanut kritiikkiä juhlimisesta ja tupakanpoltosta, mutta hän ei mielestään ansaitse pahan pojan leimaa.

– Ihmiset sanovat asioita. Kun sinut leimataan joksikin, sinut tullaan valitettavasti aina tuntemaan sinä henkilönä niin jalkapallossa kuin elämässäkin.

– En ole paha jätkä. Uskon, että kaikki, jotka tuntevat minut voivat kertoa, että minulla on suurempi sydän kuin kenelläkään muulla. Haluan, että lähipiirilläni on hyvä olla, koska siten minut on kasvatettu.

Nainggolan pelasi Belgian A-maajoukkueessa 30 ottelua.