Ajax varmisti tiistaina pääsynsä Mestarien liigan pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa 13 vuoteen. Amsterdamilaisilla on kasassa hyvin mielenkiintoinen pelaajaryhmä, jonka kirkkaimpina nousevina tähtinä häärivät huippulupaavat Frenkie de Jong, 21, ja toppari Matthijs de Ligt, 19.

De Jongia ja De Ligtiä viedään siirtohuhuissa Euroopan suurimpiin seuroihin. Nuori puolustajalupaus on yhdistetty muun muassa Barcelonaan ja Juventukseen. Ajaxin takavuosien supertähti Jari Litmanen onkin varma, että Ajax-kapteeni De Ligtistä tullaan pulittamaan vielä massiivinen siirtosumma.

– Hän on jo 19-vuotiaana todella hyvä. Voitteko kuvitella, millainen hän on 23-vuotiaana, Litmanen kysyi Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

– En tiedä, siirtyykö De Ligt Juventukseen, mutta luulen, että kun hän lähtee Ajaxista, hänestä tulee maailman kallein puolustaja.

Maailman kallein puolustaja on De Ligtin maanmies, toppari Virgil van Dijk. Liverpool maksoi Van Dijkista Southamptonille viime tammikuussa 84,5 miljoonaa euroa.

Lähde: Mundo Deportivo