Ruotsin Allsvenskan-seura Kalmar FF on valitsemassa uutta päävalmentajaa. Kuten aiemmin uutisoimme, on yhdeksi vahvoista ehdokkaista mainittu Sami Hyypiä.

Sunnuntaina varmistui, että päättyneellä kaudella länsinaapurin pääsarjassa kymmenenneksi sijoittuneen joukkueen väliaikaisvalmentaja, seuraikoni Henrik Rydström ei jatka luotsin tehtävissä.

Rekisteröityneiden Kalmar-kannattajien joukossa on kerätty nimilistaa, jotta seura pitäisi ylimääräisen vuosikokouksen, muun muassa valmentajakysymyksen johdosta. Nimensä listaan on jo kirjoittanut vaadittu, yli kymmenen prosentin osa jäsenistä, mikä oikeuttaa heidät vaatimaan kokousta. Sitä halutaan myös epäluottamuksen osoitukseksi seuran hallituksen jäsenille; Rydströmiä koskenutta päätöstä ei katsota hyvällä.

Mikäli Hyypiä siis pestiin päätyy, ei odotettavissa ole täysin ongelmatonta työmaata. Seuran johtaja Mattias Rosenlund myöntää, että päävalmentajakandidaatin kanssa ollaan jo tavattu seuran taholta.

– En kommentoi kenestä on kyse, mutta olemme tavanneet yhden ehdokkaan. Tulemme tapaamaan vielä muutamia muita. Suuremmasta mahdollisuuksien joukosta olemme kuitenkin kaventaneet huomattavasti suppeampaan ryhmään nimiä, jotka täyttävät vaatimustasomme.

Lähde: Aftonbladet