Kun KPV palkkasi kaudeksi 2018 hyökkäykseensä Kalle Multasen, oli värväys tehty vain yksi tarkoitus mielessä. Meritoituneen kärkimiehen olisi määrä johdattaa kokkolalaiset Veikkausliigaan.

Lopulta näin myös kävikin. Hakan kasvatti teki Ykkösessä 11 maalia. Se riitti sarjan maalitilastossa jaettuun kolmostilaan. Juuri Multasen vierasmaali Veritas Stadionilla TPS:n verkkoon ratkaisi otteluparin KPV:n eduksi ja varmisti seuran paluun pääsarjatasolle.

– Kyllä se peli oli viime kauden huipennus. Eiköhän viimeistään sen ottelun jälkeen jäänyt nimi Kokkolassa mieleen, 29- vuotias Multanen toteaa Veikkausliigan kotisivujen haastattelussa.

Tästä huolimatta Multanen ei ole saanut KPV:ltä jatkosopimustarjousta. Mies itse myöntää yllättyneensä.

– Vähän yllätti, että tarjousta ei ole tullut KPV:lta. Itse sitä hieman odotin ja vähän myöhässä siihen havahduin. Positiivista on se, että viime aikoina on sentään jonkin verran kiinnostusta ollut muualta.

– Nyt pakkaan tavaroita Kokkolassa, mutta vielä en tiedä, minne seuraavaksi suuntaan.

Multanen on kolminkertainen Ykkösen maalikuningas (vuosina 2014, 2015 ja 2017 Hakan paidassa). Veikkausliigassa hän on pelannut 53 ottelua, joissa maaleja on syntynyt yhdeksän. Edellinen yritys pääsarjatasolla tapahtui vuonna 2016 FC Lahdessa, ja tuolloin Multasen saldo oli viisi maalia 25 ottelussa.

– Silloin Lahden vuonna joku väitti, että se kausi oli minulta floppi. Mutta aika moni olisi ollut tuohon maalimäärään tyytyväinen sillä peliajalla. Vahvasti olen sitä mieltä, että pystyn vielä Veikkausliigassa pelaamaan, Multanen vakuuttaa.