Puolustajalegenda Sami Hyypiän edellisestä valmentajapestistä on aikaa jo yli kaksi ja puoli vuotta, mutta nyt suomalaista huhutaan taas kentän laidalle. Hyypiä sai potkut FC Zürichistä toukokuussa 2016.

Ruotsalaislehti Kvällsposten kertoo, että Hyypiää harkitaan Kalmar FF:n päävalmentajan tehtävään. Kalmaria on valmentanut kesästä lähtien Henrik Rydström, joka korvasi tuolloin sairastuneen Nanne Bergstrandin.

42-vuotias Rydström on ollut Kalmarin leivissä eri rooleissa peräti 25 vuoden ajan. Ensin hän pelasi koko uransa Kalmarissa, ja vuodesta 2014 hän on toiminut seurassa eri valmennustehtävissä. Kalmar ei kuitenkaan aio jatkaa Rydströmin sopimusta.

Kalmariin on yhdistetty huhuissa useita Allsvenskanissa kokeneita valmentajia, mutta Kvällspostenin mukaan seurajohto tähyilee nyt kauemmas – ja nimenomaan Sami Hyypiän suuntaan.

Hyypiä pelasi Liverpoolissa kymmenen vuotta ja voitti siellä Mestarien liigan vuonna 2005. Hän toimi pitkään sekä Liverpoolin että Suomen A-maajoukkueen kapteenina. Kaikkiaan Hyypiä pelasi 105 A-maaottelua.

Peliuran päätyttyä Hyypiä on valmentanut Bayer Leverkusenia, Brightonia ja FC Zürichiä.

Kalmar sijoittui päättyneellä kaudella Allsvenskanissa sijalle 10.

Juttua päivitetty 19.11. klo 13.35. Ruotsalaismedian tietojen mukaan Kalmarin ehdokaslistalla on myös HJK-luotsi Mika Lehkosuo. Lehkosuolla on HJK:n kanssa voimassaoleva valmentajasopimus.